Ένα πειραματικό εμβόλιο για τον ιό Ζίκα πρόκειται να αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφότου πάρει το πράσινο φως από αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, η Inovio Pharmaceuticals έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να ξεκινήσει τις δοκιμές ασφάλειας σε πρώιμα στάδια για το εμβόλιο κατά του ιού. Αυτό φέρνει την εταιρεία μπροστά από τους ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι αναμένουν να αρχίσουν τις δοκιμές του δικού τους εμβολίου το Φθινόπωρο.
Το βασισμένο σε DNA εμβόλιο της Inovio έχει ως στόχο να προετοιμάσει το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση του Ζίκα με την εισαγωγή γενετικού υλικού που μιμείται τον ιό. Η Inovio αναφέρει ότι τα ζώα που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα και κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που επιτίθενται στον Ζίκα.
Η Inovio και ο συνεργάτης της GeneOne Life Science, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια μελέτη σε 40 άτομα για να καθορίσουν την ασφαλέστερη δόση του εμβολίου μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Υπάλληλοι της εταιρείας είπε ότι αναμένει τα αποτελέσματα από τη μελέτη του εμβολίου μέχρι το τέλος του 2016.

Από την Inovio οι δοκιμές εμβολίου κατά του Ζίκα σε ανθρώπους
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Σταματούν οι πληρωμές σε εργαστήρια που δεν “ανεβάζουν” τις εξετάσεις
Στοιχεία σοκ για τα ναρκωτικά-Εξαπλασιάστηκε η κοκαΐνη στα λύματα της Αθήνας
Αλλαγές στη διοίκηση Νοσοκομείων Αττικής
Σε έναν μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι διορισμοί διοικητών νοσοκομείων
SOS Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το ρυθμιστικό πλαίσιο της Τηλεϊατρικής
Γεωργιάδης: Ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους
Comments (0)