Τα προβλήματα από την εξάντληση των προϋπολογισμών στα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους. Χαρακτηριστική περίπτωση, το ΚΑΤ, όπου η Διοίκηση αποφάσισε να διακόψει τακτικά χειρουργεία, λόγω ανεπάρκειας χρημάτων.
Αν και το πρόβλημα στο ΚΑΤ φαίνεται να «μπαλώθηκε» και η λειτουργία του νοσοκομείου έχει, τρόπων τινά, αποκατασταθεί, οι Γιατροί επισημαίνουν πως η έλλειψη χρημάτων δημιουργεί συνεχώς δυσλειτουργίες.
Έτσι, ο ΙΣΑ ζητάει την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης των Δημόσιων Νοσοκομείων, καθώς οι προϋπολογισμοί στην πλειοψηφία των νοσοκομείων της χώρας έχουν σχεδόν εξαντληθεί.
«Θεωρούμε απαράδεκτη την υποχρηματοδότηση και απαξίωση του νοσοκομείου ΚΑΤ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο τραυματολογικό κέντρο της χώρας και καλύπτει τις ανάγκες όλης της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται ήδη «στο κόκκινο» και στις αρχές του φθινοπώρου θα μείνουν με άδεια ταμεία.
«Οι προϋπολογισμοί τους είναι πλασματικοί και ελλειμματικοί και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες».
ΙΣΑ: Απαιτείται αύξηση των κονδυλίων για τα νοσοκομεία
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πρώτο πανελλαδικά σε επισκέψεις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για το 2025
Νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής των ασθενών με Fabry στην Ευρώπη
Νέα ψηφιακή πλατφόρμα του ΠΙΣ για καταχώριση και αναζήτηση θέσεων εργασίας ιατρών
Αποχαιρετισμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρεία στον Αλέξανδρο Τσούτσινο
Σοβαροί κίνδυνοι από τη λήψη του PLAQUENIL















Comments (0)