Skip to content

Κρίσιμη σύσκεψη στο Υπουργείου Υγείας για το Φάρμακο – Τι συζητήθηκε τελικά (upd)

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Ποδαρικό με σύσκεψη για το Φάρμακο έκανε ο Δεκέμβρης στο Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, σε εξέλιξη ήταν νωρίς το πρωί συνάντηση στην Αριστοτέλους με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου.

Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι περιείχε η ατζέντα της συζήτησης, η οποία κρίθηκε τόσο σημαντική, ώστε να χρειαστεί μια συνάντηση τόσο νωρίς, απαιτώντας μάλιστα επιτακτικά και την παρουσία όλων όσοι εμπλέκονται στο φάρμακο;

Η πρώτη σκέψη πήγε, αναμφισβήτητα στο δισεπίλυτο γρίφο που κλήθηκε να λύσει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων και φέρεται να επιβεβαιώνεται από την παρουσία στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του προέδρου της Επιτροπής, Γ. Φίλος.

Ο τεράστιος όγκος ενστάσεων και προβλημάτων στην τιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων, βάσει της σχετικής λίστας που έφθασε στην Επιτροπή από τον ΕΟΦ και κατ’ εφαρμογή των πρόσφατων νομοθετικών αλλαγών, όπως είχε γράψει το Virus, χρειάστηκε να εξεταστούν σε μια μαραθώνια διαδικασία, διάρκειας 3 ημερών, με τον κ. Φίλο και τα υπόλοιπα μέλη να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να βρουν την άκρη του νήματος. Μάλιστα, η συνεδρίαση έχει μείνει ανοικτή έως ότου αποφασιστεί από την ηγεσία του Υπουργείου πως θα διαχειριστεί την περίπλοκη κατάσταση και αναμενεται να ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη ή Πέμπτη.

Αλλά, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Virus, η συζήτηση αφορούσε στο άλλο “καυτό” θέμα των ημερών στο Φάρμακο· το claw back στην ενδονοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας φέρεται να εξέτασε τους τρόπους εφαρμογής του νέου μέτρου, ενόψει και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ενεργοποιήσει και το μηχανισμό αυτόματων επιστροφών στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη και συγκεκριμένα τρόπους επίλυσης κάποιων προβλημάτων, κυρίως για το πως θα καλύπτεται η δαπάνη για τα νοσοκομειακά φάρμακα τα οποία χορηγούνται στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

 

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μήπως πάσχετε κι εσείς από «σύνδρομο ψηφιακής αποθησαύρισης»;
ΣΦΕΕ: Πρόταση ίδρυσης Γραφείου Κλινικών Μελετών

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...