Ίδρυση γραφείου στην Ελλάδα, με μόνιμη παρουσία αποκτά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προκειμένου να προωθήσει την τεχνική υποστήριξη στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών Υγείας.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τη Γενική Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Σουζάνα Γιάκαμπ, στο περιθώριο της Διημερίδας Διαλόγου «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας« που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο ΠΟΥ.
Κατά τη συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, αποτυπώθηκε η συμφωνία του ΠΟΥ με τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ της καθολικής πρόσβασης των πολιτών σε ένα αναβαθμισμένο και ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη συναίνεσης και ενεργητικής συμμετοχής της κοινωνίας και των λειτουργών της υγείας.
Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε ανησυχία για την επιβράδυνση των δεικτών υγείας του ελληνικού πληθυσμού κατά τα τελευταία χρόνια και επισημάνθηκε η ανάγκη εμβάθυνσης στην πρόληψη και την αγωγή υγείας.

Μόνιμη παρουσία του ΠΟΥ στην Ελλάδα
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Απόφαση-έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί “ανύπαρκτη” ιατρική εξειδίκευση
Κρίση στην Ογκολογική του ΠΓΝ Ιωαννίνων με σοβαρές καταγγελίες για αυταρχισμό και επικίνδυνες πρακτικές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πώς σχεδιάζουν οι γιατροί την συνταξιοδότηση τους στην Ευρώπη
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας
33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα το 2026















Comments (0)