Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία, την οικονομία αλλά και στην κοινωνική ζωή, με ιδιαίτερη έμφαση στον σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας στον υγειονομικό τομέα όσο και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις επισημάνθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα του 19ου Ετήσιου Συνέδριου HEALTHWORLD – Designing the New Healthcare Landscape: Spotting the Unexpected – The Post Covid-19 Era.
Το συνέδριο διοργάνωσε τo Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.
Τις εργασίες της δεύτερης μέρας του συνεδρίου άνοιξε με τoν χαιρετισμό του ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο Πρόεδρος, του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφερόμενος στο μεγάλο επίτευγμα της εισαγωγής του επενδυτικού clawback ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα μέτρο επιβράβευσης, καθώς διανοίγει το δρόμο των επενδύσουν στη χώρα μας, στην έρευνα, στην καινοτομία, σε επενδύσεις κτιριακές ή προσωπικού.
Ο Mark Lloyd Davies, Senior Director, Government Affairs & Health Policy, EMEA, Johnson & Johnson Medical Devices υποστήριξε ότι «η COVID-19 δείχνει ότι τα δεδομένα θα παίξουν κεντρικό ρόλο στις προμήθειες και τις συμφωνίες με βάση την αξία. Όταν λέμε υγειονομική περίθαλψη που βασίζεται στην αξία εννοούμε ένα προϊόν που αναπτύχθηκε υπό την προοπτική «design to value», εξετάζοντας την αξία από μια ευρύτερη προοπτική, πέρα από θετική έκβαση της υγείας του ασθενούς, και την αξία για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και για την κοινωνία».
Στην πέμπτη ενότητα στην οποία συζητήθηκε ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του νοσοκομειακού τομέα, τονίστηκε η μεγάλη συμβολή της τεχνολογίας στο χώρο της υγείας η οποία ειδικά τα τελευταία χρόνια κάνει τεράστια άλματα δίνοντας την ευκαιρία σε υλοποιήσεις έργων οι οποίες πριν από μερικά χρόνια φάνταζαν αδιανόητες.
Στην έκτη ενότητα του Συνεδρίου αναλύθηκαν οι τροποποιήσεις που έγιναν στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας λόγω της κρίσης που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα αλλά και το πως η παγκόσμια κρίση προκάλεσε την επιτάχυνση εισαγωγής νέων τεχνολογιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο επίκεντρο της έβδομης ενότητας του βρέθηκαν η αξιολόγηση και οι προοπτικές διαχείρισης της πανδημίας COVID-19, η βιωσιμότητα του υγειονομικού συστήματος και οι ενέργειες και στρατηγικές που απαιτούνται για τη στήριξη του.
Στην όγδοη και τελευταία ενότητα εξετάστηκαν οι δαπάνες υγείας και η φαρμακευτική βιοϊατρική τεχνολογία οι οποίες αποτελούν καθοριστικούς πυλώνες στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής. Στο πνεύμα αυτό αναπτύχθηκαν απόψεις για το πως οι υπεύθυνοι του χώρου της πολιτικής υγείας αντιμετωπίζουν τις διάφορες προκλήσεις αλλά και το πως θα μπορέσουν να συνδυάσουν την πρόσβαση των ασθενών σε αποτελεσματικές αγωγές και ταυτόχρονα θα συγκρατήσουν τη φαρμακευτική δαπάνη η οποία είναι κομβικής σημασίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας.
Το 19Ο συνέδριο ΗEALTHWORLD πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), του PhRMA Innovation Forum Greece (PIF), της European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) , της MEDTECH Europe.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ