Skip to content

24 νέα κρούσματα και ένας νεκρός

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν 24 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού SARS-COV-2 στη χώρα, 18 εντοπίστηκαν στον νομό Ξάνθης, 2 στη Ροδόπη, ένα εισαγόμενο κρούσμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τρία εισαγόμενα κρούσματα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους στο Τελωνείο Προμαχώνα.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κοροναϊό,ο  συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3227 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

Εκ του συνόλου των καταγεγραμμένων κρουσμάτων 703 (21.8%) σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1804 (55.9%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους νοσηλευόμενους 10  είναι διασωληνωμένοι, με μεση ηλικία τα 72 έτη.  Από αυτούς 3 (30.0%) είναι γυναίκες. To 80.0% από το σύνολο έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκα ακόμα ένας θάνατος και πλέον ο αρθμός των θανόντων φθάνει τους 188  συνολικά στη χώρα.  Από τους νεκρούς 58 (30.9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή του 2020 έχουν ελεγχθεί 270.338 κλινικά δείγματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

ΕΟΔΥΕπιβεβαιωμένα κρούσματαΘάνατοι

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαδικτυακή Ημερίδα από το «Άλμα Ζωής»
Καθυστέρηση των δεδουλευμένων των νέων επικουρικών ιατρών

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...