Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην Καρδιολογία θα τεθούν στο επίκεντρο του 36ου Πανελλήνιου (Διεθνούς) Καρδιολογικού Συνεδρίου, που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτου στην Ευρώπη και σχετίζονται με το 40% όλων των θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, «η επιμόρφωση των Καρδιολόγων και ιδιαίτερα των νέων Καρδιολόγων, αποτελεί πρώτιστο μέλημα», όπως τονίζει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ). Στο πλαίσιο του 36ου Συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες από Ελλάδα και εξωτερικό θα συζητηθούν επίκαιρα και πολυσχιδή θέματα, με εξατομίκευση στην κλινική πράξη, καθώς και τα νεότερα σε πρόληψη και θεραπεία, ακολουθώντας τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες.
Ανάμεσα στα επιστημονικά πεδία που θα αναδειχτούν στο συνέδριο, είναι η αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, που αποτελεί την πιο συχνή αιτία θνητότητας, η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση και οι νέες κατευθυντήριες γραμμές, η επεμβατική καρδιολογία και οι συνοσηρότητες στην καρδιακή ανεπάρκεια, οι συγγενείς καρδιοπάθειες, η στεφανιαία νόσος, η ηχωκαρδιολογία αλλά και ευρύτερα θέματα, όπως τα οικονομικά της υγείας και η μετεκπαίδευση νέων καρδιολόγων στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος της ΕΚΕ Στέφανος Φούσας, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του συνεδρίου, υπογράμμισε την αξία της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Εταιρείας να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια για μια συνολική, εθνική αντιμετώπιση των εμφραγμάτων του Μυοκαρδίου.
Ο Αντιπρόεδρος Κώστας Τσιούφης περιέγραψε τις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας, για τη χαμηλή τιμή της LDL χοληστερόλης και για το πόσο ασφαλής μπορεί να είναι, όπως επίσης για το ρόλο των νέων φαρμάκων που στοχεύουν στη PCSK9. Επίσης ανέδειξε σημαντικά θέματα που αφορούν την πρόληψη του αγγειακού εγκεφαλικού, ενώ τέλος μίλησε για την καινοτόμο πρόταση της τεχνολογίας για βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια. Ο τέως πρόεδρος της ΕΚΕ, Ιωάννης Καλλικάζαρος κατέγραψε τη σημαντικότητα της διαδερμικής αντικατάστασης βαλβίδων και περιέγραψε την αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αρτηριών, με χρήση βιοαπορροφούμενων stents. Επίσης για τη φαρμακευτική αγωγή με αντιαιμοπεταλιακά και την αξία ύπαρξης ενός αντιαιμοπεταλιακού φαρμάκου που θα δίδεται ενδοφλεβίως και όχι από του στόματος, εξασφαλίζοντας την απορρόφησή του και κατά συνέπεια τη δραστικότητά του. Από την πλευρά του ο Γραμματέας Ιωάννης Κανακάκης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος “ STENT FOR LIFE”, που έχει στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων. Το επόμενο μεγάλο βήμα του προγράμματος “STENT FOR LIFE” επιδιώκεται να είναι η οργάνωση συστήματος προνοσοκομειακής διάγνωσης και έναρξη θεραπείας στο ασθενοφόρο, με κύριο στόχο την ελάττωση της θνητότητας και νοσηρότητας από το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Πρόγραμμα_36ou_EKE
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ