Ζητήματα γυναικολογικής κακοήθειας αναπτύχθηκαν κατά το 3ο Επιστημονικό Σεμινάριο Minimally Invasive Surgery Gynecologic Oncology (MISGO). Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας και την Γ’ Κλινική Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος του ΜΗΤΕΡΑ από τις 10 έως τις 11 Μαΐου.
Επιμέρους θέματα για την αντιμετώπιση της γυναικολογικής κακοήθειας χειρουργικά ή με επικουρικές κακοήθειες ανέπτυξαν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στο πλαίσιο εργασιών του συνεδρίου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι επιστημονικές τάσεις στη γυναικολογική ογκολογία, όπως είναι καινοτόμες μέθοδοι όσον αφορά στη ριζική αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου ωοθηκών. Επίσης οι επιστήμονες συζήτησαν για προσεγγίσεις ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής (λαπαροσκοπική και ρομποτική) και τεχνικές, όπως ο φρουρός λεμφαδένας στον καρκίνο ενδομητρίου και τραχήλου της μήτρας.
Το επιστημονικό ενδιαφέρον εστιάστηκε σε περιπτώσεις νέων και άτοκων γυναικών με καρκίνο που επιθυμούν διατήρηση γονιμότητας.
Με τη συνδρομή των Παθολόγων – Ογκολόγων και των Ακτινοθεραπευτών Ογκολόγων ενημερωθήκαμε για ό,τι νεότερο σε επίπεδο επικουρικών θεραπειών, που σαν στόχο έχουν τόσο την αύξηση του προσδόκιμου όσο και την βελτίωση της ποιότητας ζωής της ασθενούς.
Στην πρόοδο της επιστήμης και στη συνεχή ενημέρωση απέδωσε την καλύτερη δυνατή επιλογή θεραπείας για τους ασθενής ο υπεύθυνος του Επιστημονικού Προγράμματος και Διευθυντής της Γ’ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, Νίκος Ακρίβος.
«Η χώρα μας έχει την υποδομή και το κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στη γυναικολογική ογκολογία» υπογράμμισε στα λεγόμενά του ο κ.Ακρίβος.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ