της Ιωάννας Αδαμίδου MS, RD Διαιτολόγος – Διατροφολόγος & Βιολόγος, υπεύθυνη Bioiatriki+ Nutrition Θεσσαλονίκη επιστημονική συνεργάτης Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης, Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πασχαλινές διατροφικές απολαύσεις εξελίσσονται σε διατροφικές παρεκτροπές, είτε στην ποσότητα, είτε στην ποιότητα των εδεσμάτων του Πασχαλινού τραπεζιού όπου συχνά κυριαρχούν τα κορεσμένα λιπαρά λόγω κρεατοφαγίας, το αλκοόλ και τα γλυκά. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται καταστάσεις που θέτουν σε ρίσκο την υγιή λειτουργία του οργανισμού, πολύ περισσότερο εάν υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα προβλήματα υγείας.
Όταν χάνεται ο διατροφικός έλεγχος σε διαδοχικά λουκούλλεια γεύματα, τότε μπορεί να προκύψουν:
Για να προλάβετε τέτοιες ανεπιθύμητες καταστάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και ευζωία σας, έχετε τα ακόλουθα κατά νου:
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ