Αδυναμίες στο σχεδιασμό του νέου Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού (εδώ) διαπιστώνει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (ΕΛΠΑΙΔΑΤΤ), αν και αναγνωρίζει ότι η αναμόρφωσή του βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Η άποψή μας είναι ότι έγινε προσπάθεια το βιβλιάριο υγείας παιδιού να γίνει λειτουργικότερο, αποτελεσματικότερο, πληροφοριακό και βοηθητικό για τον επαγγελματία Παιδίατρο και γονιό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΛΠΑΙΔΑΤΤ, Κ. Νταλούκας.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΑΙΔΑΤΤ κάνει 7 βασικές παρατηρήσεις:
Οι ελευθεροεπαγγελματίες παιδίατροι παρατηρούν κι άλλες ελλείψεις στο βιβλιάριο, όπως για παράδειγμα για τον αυτισμό, τις προδιαγραφές για τις κούνιες, τη στοματική υγεία, την αρτηριακή πίεση του παιδιού, τη δυσχρωματοψία, κ.λπ.
Εντύπωση προκαλεί, στο μεταξύ, ο αποκλεισμός των ίδιων των χρηστών του βιβλιαρίου από τη διαμόρφωσή του. Όπως σημειώνει σχετικά ο πρόεδρος της ΕΛΠΑΙΔΑΤΤ τόσο η Ένωση που εκπροσωπεί όσο και η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία δεν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην επιτροπή που ασχολήθηκε με τη σύνταξη του βιβλιαρίου.
«Τι ποιο λογικό, ο Ελευθεροεπαγγελματίας Παιδίατρος που είναι ο κυριότερος χρήστης του βιβλιαρίου υγείας, και κατεξοχήν απασχολούμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα του παιδιού, να έχει και την μεγαλύτερη εμπειρία για τις όποιες αδυναμίες και τον ορθότερο σχεδιασμό του» σχολιάζει ο κος Νταλούκας.
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ