Η πλειοψηφία των Ελλήνων ασθενών με ρευματοειδή νοσήματα δεν είχε δυσκολία να απευθυνθεί σε γιατρό κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας στην χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τη ΡευΜΑζήν σχετικά με τις συνέπειες του Covid-19 στην καθημερινότητα των ρευματοπαθών.
Ωστόσο, το ίδιο δεν συνέβη σε επίπεδο ψυχολογικής στήριξης αφού η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επηρεάστηκε αρνητικά η ψυχολογία του αυτό το διάστημα, αλλά δεν ζήτησε βοήθεια .
Αναλυτικά, το 68,2% δεν αντιμετώπισε πρόβλημα πρόσβασης στο γιατρό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κατερίνα Κουτσογιάννη, κατά τη παρουσίαση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν.
Σε ότι αφορά το προφίλ των ασθενών που έλαβαν μέρος το 38% έχει ρευματοειδή αρθρίτιδα, το 17% αγκυλοποιητική σπονδυλοαθρίτιδα, το 13% ψωριασική αθρίτιδα, το 1,5% συστηματική αγγειίτιδα, 5% Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα, το 26,5% Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο και το 15, 7% άλλο σχετικό νόσημα.
Συγκεκριμένα, από την παρουσίαση της έρευνας ήρθαν στο φως τα εξής δεδομένα:
Στο πλαίσιο της παρουσίασης η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες Τζένη Πρατσίδου, ανακοίνωσε το προγράμμα του Συνεδρίου και των ομιλητών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου θα είναι:
Δευτέρα 6/7, Θέμα: Οι ρευματοπαθείς στην εποχή του covid 19
Τρίτη 7/7, Θέμα: Η συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων για την υγεία
Τετάρτη 8/7, Θέμα : Εναλλακτικές θεραπείες- Μύθοι και πραγματικότητα
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ