Οι 3 πρώτοι νικητές μοιράζονται χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ, το οποίο και θα τους καταβληθεί τμηματικά, κατόπιν υποβολής προς τον ΣΦΕΕ περιοδικών εκθέσεων, στις οποίες θα περιγράφεται η πρόοδος που σημειώνουν στην εφαρμογή του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, οι νικητές δύνανται να ζητήσουν συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας και ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων, μέσω στενής συνεργασίας με τις εταιρείες – μέλη του ΣΦΕΕ, μέσω του ΣΦΕΕ Mentoring Team, καθώς και στο οικοσύστημα «εργαλείων» του ID-GC για στήριξη της επιχειρηματικότητας.
«Αυτή είναι η δουλειά μας, η ανάδειξη και η ανάπτυξη της καινοτομίας, κάτι που αποδεδειγμένα κάνουμε ακόμη και σε καιρούς κρίσης και ύφεσης», πρόσθεσε η Δ/ντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, κα Ναταλία Τουμπανάκη απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες στις εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ που στήριξαν έμπρακτα την υλοποίηση του διαγωνισμού και ιδιαίτερα τις εταιρίες: Abbvie, Chiesi, Genesis, Pharmaserve-Lilly, MSD, Novartis, Pharmathen και Roche για την ευγενική τους χορηγία καθώς και τον Όμιλο του ΔΟΛ και το Κεφάλαιο, τους βασικούς χορηγούς επικοινωνίας.
Τις απονομές των χρηματικών επάθλων αξίας 50.000€ πραγματοποίησε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η 1η νικήτρια ομάδα, «Τράπεζα Οφθαλμών Γρηγόρης Γεωργαρίου» δια του εκπροσώπου της κ. Κων/νου Καραμπάτσα, Επίκουρου Καθ. Οφθαλμολογίας βραβεύτηκε για την ερευνητική σας προσπάθεια που αφορά στην κερατοειδική αδιαφάνεια, που αποτελεί τη δεύτερη πιο κοινή αιτία τύφλωσης παγκοσμίως. Αντίστοιχα και ο κ. κ. Γεώργιος Τσάγκαρης, επικεφαλής της 2ης νικήτριας ομάδας, Proteomarkers Biotech παρέλαβε χρηματικό έπαθλο ως επιβράβευση των προσπαθειών στο πεδίο του μη επεμβατικού ελέγχου της υγείας του εμβρύου και των επιπλοκών της κύησης.
Τέλος, για την αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας για τους ασθενείς μίλησε η Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Αθηνών «Κ.Ε.Φ.Ι», κα Ζωή Γραμματόγλου, η οποία τόνισε ωστόσο, ότι «η μεγάλη καθυστέρηση στην εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα με τα οποία αντιμετωπίζονται σπάνια και σοβαρά νοσήματα, η ενημέρωση των ασθενών για συμμετοχή σε κλινικές μελέτες, η παντελής έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης των ασθενών και κέντρων ανακουφιστικής φροντίδας είναι από τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος Υγείας». Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία συμμετοχής των συλλόγων ασθενών στη λήψη αποφάσεων για την Υγεία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «…στα σύγχρονα συστήματα Υγείας της Ευρώπης οι σύλλογοι ασθενών και οι οργανώσεις αποτελούν σημαντικούς συμβούλους στη χάραξη της πολιτικής Υγείας και ουσιαστικούς εταίρους στη λήψη των αποφάσεων. Δυστυχώς στη χώρα μας οι ασθενείς δεν καλούνται να συμμετέχουν στους φορείς λήψης αποφάσεων για την Υγεία, με το σύστημα υγείας να παραμένει καθαρά ιατροκεντρικό».
Το πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα του Innovation Project, στόχο έχει την επιβράβευση της καινοτομίας, την ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας. Στα μόλις 2 χρόνια διεξαγωγής του, ο διαγωνισμός κατάφερε να συγκεντρώσει τη δουλειά 850 ερευνητών, οι οποίοι μέσα από την οργάνωση τους σε περίπου 200 ερευνητικές ομάδες κατέθεσαν στον ΣΦΕΕ 205 προτάσεις. Όλη αυτή διαδικασία αποτελεί μια συσσωρευμένη εργασία 225.000 ημερών έρευνας και την οποία ο ΣΦΕΕ στήριξε μέσα από το συντονισμό 15 χορηγών, προσφέροντας 6 βραβεία συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ