Την λήψη μέτρων ζήτησε ο πρωθυπουργός για την Αττική μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου παρουσία του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα.
Τα μέτρα θα αφορούν τις συναθροίσεις και την αναστολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, αλλά και την τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Στόχος της απόφασης είναι ο περιορισμός της άσκοπης μετακίνησης με απώτερο σκοπό την ανακοπή της διάδοσης του κροναϊού. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τα μέτρα να μπουν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα για να υπάρξει η δέουσα επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Επίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα Υγείας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στους διασωληνωμένους καταγράφονται άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα και ηλικιωμένοι, γι’ αυτό και ζήτησε από αυτή την ηλικιακή ομάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.
«Θέλω να εστιάσουμε στην εφαρμογή της μάσκας εκεί που έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, από το κυβερνητικό επιτελείο ζήτησε να διασταυρωθεί ότι τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα, προσθέτοντας «ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, ο μη γένοιτο, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν».
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός ότι τα μέτρα θα αποδώσουν εφόσον δοθεί έμφαση στην εφαρμογή τους.
«Έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό» επεσήμανε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας για την Αττική ότι «ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο».
Εξηγώντας τα δεδομένα ο καθηγητής υποστήριξε ότι «στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί».
Την λήψη μέτρων ζητούν οι ειδικοί λόγω και του δείκτη των νοσηλευομένων, διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας ότι «ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς».
Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, o Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού, Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων. Κίμων Δρακόπουλος.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ