Την στήριξη των πνευμονολογικών κλινικών ζητά η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, καθώς και τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με ιατρούς Πνευμονολόγους, αποσκοπώντας στην ελάττωση των εισαγωγών στις ΜΕΘ, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Η οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια είναι αυτή που οδηγεί τους ασθενείς με COVID-19 στις ΜΕΘ. Συνεπώς, χρειάζεται καλύτερη δυνατή διαχείριση της πνευμονίας και της αναπνευστικής ανεπάρκειας κατά τη νοσηλεία σε πρώτο στάδιο και εκτός ΜΕΘ.
«Αυτό εγγυάται ο ειδικός πνευμονολόγος που έχει ως αντικείμενο την διαχείριση της αναπνευστικής ανεπάρκειας τόσο εντός ΜΕΘ, αλλά και κυρίως εκτός ΜΕΘ» τονίζει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
Η βαρύτητα της ειδικότητας Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας στην διαχείριση της πανδημίας καταδείχθηκε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Οι ιατροί πνευμονολόγοι δίνουν αγώνα στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κοροναϊού. «Είναι γνωστό ότι το κατ’ εξοχήν πνευμονολογικό νοσοκομείο «Σωτηρία» ήταν το νοσοκομείο με το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευομένων ασθενών COVID-19» τονίζεται στην ανακοίνωση.
O πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), καθηγητής πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης, επεσήμανε για την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιατρούς Πνευμονολόγους, «πρέπει να καταστεί σαφές ότι το ανάχωμα στις αυξανόμενες πλέον εισαγωγές στις ΜΕΘ είναι η σωστή διαχείριση της πνευμονίας και της αναπνευστικής ανεπάρκειας κατά τη νοσηλεία εκτός ΜΕΘ. Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που βιώνουμε την περίοδο αυτή είναι σαφές ότι κανείς γιατρός, από καμία ειδικότητα δεν περισσεύει».
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ