Skip to content

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν φυσική αντοχή στο αρσενικό

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, σταδιακά, μέσα από μια αργή δηλητηρίαση, ο οργανισμός των κατοίκων αυτών έχει προσαρμοστεί να ανέχεται το αρσενικό, μια δυνητικά φονική ουσία. Η εν λόγω ουσία είναι κατ’ εξοχήν επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και για τους ανθρώπους στο απόγειο της αναπαραγωγικής ηλικίας τους.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια, σε μερικές περιοχές των Άνδεων οι άνθρωποι έχουν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα αρσενικού, εξαιτίας ενός φυσικού φαινομένου που συμβαίνει, όταν το αρσενικό που βρίσκεται στο ηφαιστειακό βραχώδες υπόστρωμα, απελευθερώνεται στα υπόγεια ύδατα.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κάριν Μπρόμπεργκ του Ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα και του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μοριακής βιολογίας «Molecular Biology and Evolution», ανέλυσαν γενετικά δείγματα από 124 γυναίκες των Άνδεων.
Η ανάλυση έφερε στο φως την προστατευτική μετάλλαξη ενός γονιδίου (του AS3MT) στο χρωμόσωμα 10, η οποία συνέβη πριν από 7.000 έως 10.000 χρόνια και χάρη στην οποία οι κάτοικοι αντέχουν σήμερα το αρσενικό.

ΑρσενικόΔηλητηρίασηΦυσική Αντοχή

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο «αρχιτέκτονας» της νέας πολιτικής για το Φάρμακο
Μόλις δύο φορές στα 10 χρόνια κολλάνε γρίπη οι άνω των 30

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top