Στη συνεδρίαση του, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), μετά από προτροπή και της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, έκρινε το πόρισμα της task force ως απαράδεκτο και το επιστρέφει στους συντάκτες του, ενώ αν και αποδέχεται τον οικογενειακό γιατρό λέει «όχι» στο θεσμό του θυροφύλακα – γιατρού.
Αναγνωρίζοντας πως το πόρισμα Σουλιώτη μπορεί να αποτελέσει βάση διαλόγου, ο ΙΣΑ, ζητάει έναν ανοικτό ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς και σε όλους τους πολίτες, ασφαλισμένους, ανασφάλιστους και ανέργους.
Μάλιστα, οι Γιατροί συμφωνούν με την 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγεία, με διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, ενώ θεμιτός είναι ένας πλήρης διαχωρισμός πρωτοβάθμιας από δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Επιπλέον, αξιώνουν αμοιβή των ιατρών κατά πράξη και περίπτωση καθώς και την απόδοση του 15% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ στην ΠΦΥ, από το 8% που είναι σήμερα. Κεντρικός πυλώνας της ΠΦΥ είναι, για τον ΙΣΑ, το ιδιωτικό ιατρείο σε συνεργασία με το δημόσιο δίκτυο των κέντρων υγείας, ενώ θα επιδιωχθεί η υλοποίηση κοινών δράσεων και η δημιουργία ενιαίου μετώπου κατά των ισοπεδωτικών πολιτικών, που προτείνει η task force.

Γιατροί: Βάση διαλόγου το πόρισμα Σουλιώτη
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Εγκαινιάστηκε νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος Στασινόπουλου
Αύξηση μισθών για δημόσιους υπαλλήλους: Τι προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ
Κλινικές Μελέτες στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές στο 14th Clinical Research Conference















Comments (0)