Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Ορυχείων επισημαίνει πως πραγματοποιήθηκαν επιπλέον αναλύσεις σε εργαστήρια της χώρας και του εξωτερικού για να υπάρξουν περισσότερο αξιόπιστα αποτελέσματα, απ’ όπου διαπιστώθηκε πως δεν ευθύνονταν το βακτήριο της αλλαντίασης, αλλά το βακτήριο clostridium sporogenes. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την υγεία, το οποίο να συνδέεται με το βακτήριο αυτό, παρόλο που ένα αυξημένο επίπεδο ορισμένων τύπων του βακτηρίου αυτού μπορεί να καταστρέψει τα τρόφιμα. Οι πρώτες αναλύσεις, που είχαν εντοπίσει-λανθασμένα- το βακτήριο της αλλαντίασης, είχαν πραγματοποιηθεί από τη Fonterra Ο συνεταιρισμός, ο οποίος αριθμεί 13.000 αγρότες, είχε αποκαλύψει στις αρχές Αυγούστου ότι τρεις παρτίδες ορού γάλακτος που χρησιμοποιείται στην παρασκευή βρεφικού γάλακτος και ροφημάτων για αθλητές, περιέχουν ένα βακτήριο (clostridium botulinum), το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει αλλαντίαση, νόσο που μπορεί να επιφέρει παράλυση, ακόμα και το θάνατο.Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, έλαβαν αμέσως μέτρα για την απόσυρση από την πώληση των προϊόντων γάλακτος για τα οποία υπήρχαν φόβοι ότι περιείχαν το βακτήριο.Από τη μόλυνση δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος θάνατος, ωστόσο αμαυρώθηκε σημαντικά η εικόνα της Νέας Ζηλανδίας, η οποία φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων της, κυρίως στην Ασία όπου ο τοπικός γαλακτοκομικός τομέας πλήττεται επανειλημμένα από σκάνδαλα.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ