Skip to content

ΕΟΔΥ: 39 νέοι θάνατοι και 352 διασωληνωμένοι

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.255, εκ των οποίων εντοπίστηκαν431 στην Αττική, 337 στη Θεσσαλονίκη και 88 στη Λάρισα. Συνολικά, διενεργήθηκαν 205.566  tests ( 13.904 μοριακά και 191.662 rapid tests).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 352. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 322 (91.48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η κατανομή των νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στους κατωτέρω πίνακες.

 

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 627.314 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% είναι άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.984 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.394 θάνατοι.
Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 352 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.080 ασθενείς.

Οι εισαγωγές  νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 186 (ημερήσια μεταβολή -9.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΔιασωληνωμένοιΕΟΔΥΗμερήσια έκθεσηΘάνατοιΚρούσματα

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πλεύρης: Ενίσχυση του ΕΣΥ μέσω ΣΔΙΤ-Έρχεται νομοσχέδιο για την ΠΦΥ
Τηλεψυχιατρική μονάδα εγκαινιάστηκε στη Σύμη

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top