Skip to content

Ν.Σερρών σε πίεση: Πέντε θάνατοι σε ένα 24ωρο

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Στον ασφυκτικό κλοιό της πανδημίας συνεχίζει να βρίσκεται το Νοσοκομείο Σερρών. Καθημερινά καταγράφεται ένας αριθμός 40 περιστατικών με  κορονοϊό να καταφθάνουν στα ΤΕΠ, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή Παναγιώτη Πεγίδη.

Νέα αύξηση σημειώνει ο αριθμός κλινών covid που έφθασε τις 72 και επτά για παιδιά και τέσσερις κλίνες στην ψυχιατρική κλινική, όπως εξήγησε ο διοικητής σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών. Χθες Τρίτη 16 Νοεμβρίου παρέχονταν νοσηλευτικές υπηρεσίες σε 53 ασθενείς με covid -19 σε απλές κλίνες και επτά στη ΜΕΘ. Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο  σημειώθηκαν πέντε θάνατοι  συνανθρώπων μας, ηλικίας από 54 έως 89. Όλοι οι θανόντες είχαν υποκείμενα νοσήματα, τρεις ήταν ανεμβολίαστοι και δύο εμβολιασμένοι.

Διαβάστε επίσης:  Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Ασθενείς πεθαίνουν πριν διασωληνωθούν- Καθυστερούν να ζητήσουν βοήθεια

Τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, σύμφωνα με τον κ. Πεγίδη ενίσχυσε ένας εθελοντής παθολόγος ιδιώτης ιατρός. Ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.  Μεγαλύτερο  ζήτημα υπάρχει με το νοσηλευτικό προσωπικό  καθώς ήδη 50 άτομα είναι σε αναστολή, 15 έχουν μακροχρόνιες άδειες και 30 συνταξιοδοτούνται.  Στο νοσοκομείο έχει σταλεί επικουρικό προσωπικό,  ενώ συνεχίζονται οι μετακινήσεις για την ενίσχυση της νοσηλευτικής μονάδας, σύμφωνα με τον κ.Πεγίδη.
Παρήγορο είναι ότι οι εμβολιασμοί  έχουν ανοδική πορεία, τις τελευταίες ημέρες και στο Νοσοκομείο Σερρών τόσο για την πρώτη όσο και για την τρίτη, ενισχυτική δόση.

ΘάνατοιΚλίνες COVIDΜΕΘΝοσηλευτέςΝοσοκομείο Σερρών

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pfizer: Αίτημα στον FDA για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης χαπιού έναντι της Covid-19
Εκτίναξη του αριθμού εμβολιασμών στα Δωδεκάνησα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top