Ο ιστοτόπος που είναι στα ελληνικά και σε πρώτο πλάνο εμφανίζει χάπια βιάγκρα, αναγράφει με μεγάλα γράμματα τη λέξη «φαρμακείο» και δίπλα εμφανίζει την εικόνα μιας γυναίκας με λευκή στολή που παραπέμπει σε φαρμακοποιό, ενώ καλεί τους καταναλωτές να αγοράσουν φάρμακα χωρίς συνταγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της αναφοράς περί της Ινδικής προέλευσης των χαπιών, δεν δίνεται καμία πληροφορία για τα εργοστάσια παρασκευής τους, με τον ΠΦΣ να τονίζει ότι «προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες τόσο για την γνησιότητά τους, όσο και την ασφάλειά τους, κατά τρόπο που θέτει άνευ άλλου σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία».
«Τα φάρμακα παρασκευάζονται στην Ινδία από μία εταιρεία αδειοδοτημένη από το Ινδικό κράτος, και εγκεκριμένη από τον Ινδικό FDA. Κάθε πακέτο προϊόντων που αποστέλλουμε, συμπεριλαμβάνει το Πιστοποιητικό Ανάλυσης που λαμβάνεται από το εργαστήριο του κατασκευαστή και προσυπογράφεται πλήρως από την Ινδική νομοθεσία» αναφέρεται σχετικά στην κατηγορία “Συχνές Ερωτήσεις”.
Στον ιστότοπο του φερόμενου ως διαδικτυακού «φαρμακείου» επισημαίνεται ότι όλα τα φάρμακα που μπορεί να αγοράσει κανείς είναι γενόσημα υψηλής ποιότητας, με την ίδια χημική σύσταση, πανομοιότυπο ενεργό συστατικό και ίδια ιατρικά αποτελέσματα με τα αντίστοιχα επώνυμα φάρμακα.
«Η υψηλή ποιότητα των φαρμάκων που προσφέρουμε είναι το κύριο μέλημά μας. Η λογική είναι πολύ απλή: όσο καλύτερη είναι η ποιότητα των προϊόντων, τόσο περισσότερους πελάτες θα έχουμε. Γι’ αυτό είμαστε πολύ προσεκτικοί και επιλεκτικοί στην επιλογή των προμηθευτών, η ποιότητα των προϊόντων ελέγχεται διεξοδικά και η τεκμηρίωση ελέγχεται πολύ μεθοδικά» υποστηρίζουν οι διαχειριστές του διαδικτυακού «φαρμακείου».
Όπως υπογραμμίζει ο ΠΦΣ, η κυκλοφορία ορισμένων εκ των φαρμάκων του καταλόγου που έχει ο παράνομος ιστότοπος έχει απαγορευθεί παγκοσμίως!
Δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η πώληση φαρμάκων εξ αποστάσεως και συγκεκριμένα μέσω διαδικτύου στο κοινό, η Νομική Υπηρεσία του ΠΦΣ ζητά να ελεγχθεί η νομιμότητα της συγκεκριμένης πώλησης και εφόσον διαπιστωθεί παρανομία να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο, δηλαδή: α) οι κυρώσεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα και β) χρηματικό πρόστιμο είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ.
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ