Skip to content

Συνέδριο: Ο Ιπποκράτης συναντά τον Αριστοτέλη

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο. Το συνέδριο έχει τίτλο «Ο Ιπποκράτης συναντά τον Αριστοτέλη».

 

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο του ετήσιου Aristotle Medical Forum (AMF). To Συνέδριο, το  οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται από 15 έως και 17 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής Μ2).

Το AMF αποτελεί ένα κοινό πεδίο συνάντησης της Ιατρικής Επιστήμης με την Τεχνολογία, Βιομηχανία και την Κοινωνία.  Στόχος είναι η συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο των απανταχού Ελλήνων ιατρών που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πρόοδο της Επιστήμης και τη διάδοση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο θα έχει τη σφραγίδα των Hellenic Medical Societies. Επιδίωξη είναι η ανάδειξη των καινοτόμων επιτευγμάτων της Ιατρικής και της Βιοιατρικής Τεχνολογίας, στον σχεδιασμό δράσεων από την Πολιτεία και τη Βιομηχανία, προς την κατεύθυνση της προαγωγής της Δημόσιας Υγείας. Το παρόν αναμένεται να λάβουν μέρος  επιφανείς ερευνητές και διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Χάρη στην πραγματοποίηση παράλληλων συνεδρίων, ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ των συμμετεχόντων και μία άνευ προηγουμένου διάδραση που θα οδηγήσει σε καινοτόμες συνέργειες των ελληνικής καταγωγής επιστημόνων μεταξύ τους, αλλά και με το μητροπολιτικό κέντρο. Επιπλέον, θα αναδείξει το ιατρικό δυναμικό των Ελλήνων ιατρών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει εναλλακτικά δυνατότητα ψηφιακής παρακολούθησης (https://www.livemedia.com/amf22). Όλες οι σχετικές με το Συνέδριο πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://diaspora.med.auth.gr/amf2022/

1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό ΣυνέδριοAristotle Medical ForumΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ΘεσσαλονίκηςΓενική Γραμματεία Απόδημου ΕλληνισμούΤμήμα Ιατρικής

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέος τομογράφος εκπομπής φωτονίων

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top