Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ ΑΕ) προκήρυξε ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό ύψους περίπου 36 εκατ. ευρώ, που αφορά την αναβάθμιση του υπάρχοντος Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) στην 2η ΥΠΕ και επέκτασή του στις άλλες έξι ΥΠΕ. To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 24 Οκτωβρίου.
Σκοπός του Έργου είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου που διαθέτει το ΕΣΥ, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Εξίσου σημαντικός σκοπός, είναι η κάλυψη των αναγκών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου συνεχιζόμενη εκπαίδευση, καθώς και η πρόσβαση σε πηγές έγκυρης πληροφόρησης και γνώσεις παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων του και ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο υπηρετεί.
Να σημειώσουμε ότι, από το 2016, λειτουργεί στην 2η ΥΠΕ ένα ολοκληρωμένο δίκτυο τηλεϊατρικής, έχοντας υλοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 10.000 ραντεβού τηλεϊατρικής σε 10 διαφορετικές ειδικότητες με τη συνεργασία 200 πιστοποιημένων ιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ. Σήμερα, Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) περιλαμβάνει:
Με το νέο έργο λοιπόν θα δημιουργηθούν:
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 24 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου παραδοτέων.
Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr & Pharma Health Business magazine
Με βάση ποιο Νομοθετικό πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί το σχέδιο επέκτασης του Δικτύου Τηλεϊατρικής ? Το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο (άρθρο 66 & 16 του νόμου 3984/2011 κ άρθρο 33 του Ν. 4633/2019) είναι εξαιρετικά ανεπαρκές για να καλύψει την τεχνική και θεσμική πολυπλοκότητα του θέματος. Ούτε βεβαίως και η ΠΝΠ ( 13-04-2020) που εκδόθηκε κάτω από την πίεση της πανδημίας. Υπάρχουν τριών ειδών ζητήματα, που απαιτούν άμεσες ρυθμίσεις 1. Η έλλειψη σαφούς κανονιστικού Ευρωπαϊκού πλαισίου, που οδήγησε πολλά Κράτη-μέλη να υιοθετήσουν εθνική νομοθεσία, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά της Γερμανίας και της Γαλλίας. 2. Η έλλειψη ενιαίου, εθνικού ηλεκτρονικού φακέλου Υγείας 3. Ζητήματα ιατρικής δεοντολογίας, (ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας αναφέρει ακόμη “ότι απαγορεύεται η…..πλανόδια Ιατρική”), και εφαρμογής του GDPR.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ