Έρευνα καταδεικνύει την μεγαλύτερη διάρκεια των fillers υαλουρονικού οξέος. Οι ενέσιμες θεραπείες διαρκούν περισσότερο απ’ όσο αρχικά θεωρούνταν.
Τις διαπιστώσεις της κλινικής πράξης για μεγαλύτερη διάρκεια των fillers υαλουρονικού επιβεβαιώνει μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Plastic and Reconstructive Surgery». Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως τόσο τα μονοφασικά, όσο και τα διφασικά fillers υαλουρονικού οξέος έχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμόδιάρκεια που μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια. «Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ενέσιμο εμφύτευμα (soft tissue filler) που έχει τη δυνατότητα να αυξάνει τον όγκο, να γεμίζει τις ρυτίδες, να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά και τις γωνίες του προσώπου αλλά και να διορθώνει τυχόν ασυμμετρίες. Στα δερματολογικά μας ιατρεία πράγματι διαπιστώνουμε συχνά ότι η διάρκεια του αποτελέσματος ξεπερνά τον προσδοκώμενο χρόνο, κυρίως όταν η θεραπεία γίνεται σε περιοχές με μικρότερη κινητικότητα όπως είναι η μύτη και τα ζυγωματικά. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπήρχαν επιστημονικά δεδομένα για να το στηρίξουν», επισημαίνει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.
Ειδικότερα, οι ερευνητές με έμφαση στην αύξηση του όγκου στην περιοχή της θεραπείας και τη διάρκεια του αποτελέσματος αξιολόγησαν την επίπτωση στη μεσαία ζώνη του προσώπου, με διαφορετικούς τύπους fillers (μονοφασικά και διφασικά) στη δεξιά και την αριστερή πλευρά. Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας 30 έως 50 ετών και η επιστημονική ομάδα τους παρακολούθησε για δύο χρόνια πραγματοποιώντας τακτικά υπερηχογραφήματα στην περιοχή της θεραπείας: πριν την έγχυση, 30 λεπτά μετά, στις δύο, τις τέσσερις, τις δώδεκα και τις εικοσιτέσσερις εβδομάδες μετά την αρχική εφαρμογή. Στο τελικό υπερηχογράφημα, μετά τη διετία, καταδείχθηκε ότι μέρος της αύξησης του όγκου στα σημεία που χρησιμοποιήθηκαν τα μονοφασικά fillers συνέχιζε να υφίσταται σε ποσοστό 8 έως 66% ανάλογα με το είδος του filler που χρησιμοποιήθηκε. Η αύξηση του όγκου που προσέφεραν τα διφασικά fillers επίσης διατηρήθηκε κατά το διάστημα αυτών των δύο χρόνων, σε ποσοστό πάνω από 50%.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης η Δρ Αμαλία Τσιατούρα επεσήμανε ότι «γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι ένα μικρό ποσοστό του υαλουρονικού οξέος δεν μεταβολίζεται από τον οργανισμό του ασθενούς και μπορεί να παραμείνει για καιρό στο σημείο της έγχυσης. Έτσι, σε ανθρώπους που επαναλαμβάνουν τακτικά τις θεραπείες με υαλουρονικό οξύ, μπορεί να υπάρξει μία σταδιακή συγκέντρωση του υλικού στην περιοχή και άρα μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος». Ωστόσο, για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι κρίνεται «ακόμη πιο σημαντική η επιλογή του γιατρού που εφαρμόζει τη θεραπεία. Ο γιατρός πρέπει να είναι εξειδικευμένος στη χρήση του υλικού, να εκπαιδεύεται τακτικά επάνω στις νέες φόρμουλες και τις τεχνικές εφαρμογής τους, ενώ το filler που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι επώνυμο υαλουρονικό οξύ, πιστοποιημένο από τους ανάλογους ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς φορείς» τονίζει η γιατρός.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ