Απότομα “προσγειώθηκαν” σε μια δυσάρεστη πραγματικότητα οι κάτοικοι της Ικαρίας και των Φούρνων…
Το καλό κλίμα και η διάρκεια της συνάντησης που είχαν τον περασμένο Μάρτη (12/03/15) με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος τους στις υγειονομικές παροχές, είχε κάνει απροσδόκητα θετική εντύπωση στους νησιώτες. Έτσι, ανέμεναν ότι στους μήνες της διακυβέρνησης που θα ακολουθήσουν τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν. Εντούτοις, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν κι έτσι σήμερα επιβιβάζονται μαζικά σε πλοία και βαπόρια, προκειμένου την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου να πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους, απαιτώντας από τον Α. Ξανθό να αναλάβει τις ευθύνες του.
Η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους, τονίζει σχετικά: «Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια πραγματικότητα κατάρρευσης των μονάδων και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, που σε μεγάλο βαθμό – κυρίως μέσω των συνεχών κινητοποιήσεων μας – αποφύγαμε τα προηγούμενα χρόνια επέλασης των μνημονιακών πολιτικών». Και συνεχίζει: «Οι Ικαριώτες κι οι Φουρνιώτες, όπως και ο λαός στην υπόλοιπη χώρα, πληρώνουν όλο και περισσότερα και παίρνουν όλο και λιγότερα. Απλά εμείς πληρώνουμε τα ίδια με την υπόλοιπη χώρα και παίρνουμε ακόμα λιγότερα κι από κει».
Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος τους στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα, είναι τα εξής:
- Η πλήρης αυτονομία του Νοσοκομείου έχει «κολλήσει».

- Παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στελέχωσης σε ιατρικό και μη προσωπικό με προεξάρχουσα την εγκληματική έλλειψη αναισθησιολόγου εδώ και 6 μήνες.
- Οι περιφερειακές μονάδες πελαγοδρομούν στα πλαίσια των ρυθμίσεων διάλυσης του νόμου περί ΠΕΔΥ, που ούτε καταργείται ούτε παρακάμπτεται προσωρινά.
- Η κάλυψη απ’ το ΕΚΑΒ ανεπαρκέστατη και προβληματική.
- Η υπόθεση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού βρίσκεται πιο πίσω από εκεί που την παρέδωσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία παρά τις υποσχέσεις.
- Ιδιωτικά κέντρα αρχίζουν να ξεφυτρώνουν ενώ πχ καθυστερεί η τοποθέτηση αξονικού τομογράφου από δωρεά των ομογενών.
- Οι καθυστερήσεις πληρωμών του προσωπικού πολύμηνες και μεγαλύτερες από ποτέ. Μη τήρηση ή επιλεκτική τήρηση προβλεπόμενων διατάξεων ειδικά σε θέματα μεταθέσεων / μετακινήσεων.
- Εξαγγελίες κινήτρων για άγονα ιατρεία που δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Προκηρύξεις θέσεων με άγνωστα κριτήρια που δεν απαντούν στις επισημανθείσες κρίσιμες ελλείψεις.















Comments (0)