Οι ασφαλιστές διαπιστώνουν ότι είναι αυξημένος ο ηθικός κίνδυνος λόγω της δύσκολης οικονομικής θέσης στην οποία βρίσκονται πλέον τα περισσότερα από τα νοικοκυριά της χώρας. Όπως αναφέρουν δεν είναι αυξημένες μόνο οι υποθέσεις των στημένων – εικονικών ατυχημάτων, αλλά και οι περιπτώσεις των «φουσκωμένων» αποζημιώσεων.
Οι ασφαλιστικές έχουν εδώ και μήνες κινητοποιηθεί οργανωμένα με ελέγχους που διενεργούν σε όλη τη διαδικασία, από τη δήλωση των συνθηκών κάθε ατυχήματος μέχρι και την επισκευή του οχήματος, πετυχαίνοντας σημαντικές επιδώσεις. Βάσει εκτιμήσεων, από το σύνολο των εικονικών κινδύνων, που υπολογίζεται ότι είναι περίπου το 7,5% με 10% του συνόλου των δηλωθέντων ατυχημάτων, ανιχνεύεται το 35%.
Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να ισχυριστεί ότι οι τρεις με τέσσερις στις 10 περιπτώσεις ηθικού κινδύνου γίνονται τελικά αντιληπτές από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των υπουργείων.
Κι αν στα ανωτέρω προστεθούν η μειωμένη κατά περίπου 8% συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων στην οποία αναφέρθηκε προ ημερών το iw, αλλά και η μείωση του μέσου κόστους αποζημίωσης ανά ατύχημα, τότε είναι ξεκάθαρο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν λάβει τα μέτρα τους ώστε να αντιμετωπίσουν έστω και μερικώς τις συνέπειες της μειωμένης παραγωγής που καταγράφεται τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της ύφεσης.
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ