Skip to content

On-line εφαρμογή για ασθενείς με νευροεκφυλιστικές νόσους

Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας.
Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.

Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αυτοματοποιημένης διάγνωσης και παρακολούθησης της εξέλιξης της νευρολογικής νόσου από κάθε σημείο της γης, άμεσα εφαρμόσιμης και χωρίς κόστος, δημιούργησε το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHeLab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στην ουσία πρόκειται για μια on-line εφαρμογή «Ηλεκτρονικής υγείας» (eHealth) με τη μορφή ενός ατομικού ιατρικού αρχείου σε ηλεκτρονική μορφή, που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες που σχετίζονται με το προφίλ υγείας του ασθενή. Η εφαρμογή φέρει προδιαγραφές υψηλής ασφάλειας, παρέχοντας πρόσβαση μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Η δωρεάν αυτή εφαρμογή, που ήδη λειτουργεί και χρησιμοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, καλύπτει την ανάγκη για ασφαλή φροντίδα ασθενών με χρόνιες νευρολογικές παθήσεις και είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και αποτελεσματική στις περιπτώσεις που εκείνοι μετακινούνται διαρκώς και δεν μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στον θεράποντα ιατρό τους. Αντίθετα, μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στον ηλεκτρονικό ιατρικό τους φάκελο. To on-line αυτό  σύστημα αποτελεί μια σύγχρονη πρόκληση και για το ελληνικό σύστημα υγείας.

Η εφαρμογή παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια Ημερίδας με τίτλο “International Workshop on Cross Fertilization & Dissemination”, στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου AdriHealthMob, στο οποίο το BiHeLab είναι μοναδικός εταίρος με ειδίκευση σε διαχείριση νευρολογικών δεδομένων από την Ελλάδα). Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός διαλειτουργικού ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος, με τη χρήση καινοτόμων Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT) στον τομέα της υγείας και πρόνοιας, στη Μακρο-περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου, προκειμένου να βελτιωθεί η κινητικότητα των πολιτών.

 

Πηγή: docmed.gr

 

 

BiHeLabηλεκτρονική υγείαΙόνιο ΠανεπιστήμιοΝευροεκφυλιστική Νόσος

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στην Αθήνα ο διακεκριμένος Καθηγητής Χρήστος Μαντζώρος
Προσωρινή ανακωχή από το “στρατόπεδο” των εργαστηριακών γιατρών;

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top