Skip to content

Amber Alert: Το Δελτίο Τιμών Νέων Φαρμάκων αγνοείται…

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Τα ίχνη του δελτίου τιμών με τα νέα φάρμακα αναζητεί η αγορά… Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας που η λίστα της τιμολόγησης, με τη συνοδευτική γνωμοδότηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, έχει φθάσει στο γραφείο του Υπουργού Υγείας (εδώ).

Έκτοτε η τύχη του αγνοείται…

Τα σενάρια για την καθυστέρηση δίνουν και παίρνουν. Οι πιο καχύποπτοι απέδιδαν την απροθυμία του Υπουργού να βάλει την υπογραφή στο δελτίο τιμών και τη συνοδευτική ΥΑ στην εκτροπή της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξέλιξη των συζητήσεων με τους θεσμούς για την εκταμίευση της υποδόσης. Η κυκλοφορία νέων φαρμάκων θα ανέβαζε και άλλο τη δαπάνη και θα δυσκόλευε περισσότερο τον έλεγχο του claw back, εκτιμούσαν.

Οι πιο… ψύχραιμοι μιλούσαν για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Εγκρίσεις, ελέγχους, κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, λοιπόν, το Δελτίο Τιμών νέων Φαρμάκων έως τώρα “μάζευε” υπογραφές. Η… τελευταία ενημέρωση θέλει η δημοσίευση της λίστας να έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς τις τελευταίες ημέρες “γυρίζει” στα γραφεία όλων των υπηρεσιών που δίνουν το “πράσινο φως”.

Την ίδια ώρα, όμως, ασθενείς και θεράποντες ιατροί αναμένουν με ανυπομονησία κάποια από τα φάρμακα, που περιλαμβάνει το δελτίο τιμών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα νέο σκεύασμα για την καρδιακή ανεπάρκεια, που εκτιμάται ότι συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και που έχει ήδη πάρει τιμή στην Κύπρο.

Βέβαια, η δημοσίευση του Δελτίου είναι το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής της Θετικής Λίστας για την ένταξη στο σύστημα αποζημίωσης των νέων θεραπειών.

Δελτίο Τιμών Φαρμάκωννέα φάρμακα

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Και πάλι στο νοσοκομείο η νοσοκόμα που είχε μολυνθεί με τον ιό Έμπολα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top