Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έδωσε το «πράσινο φως» για το ερευνητικό πρόγραμμα «Βιοταυτότητα» (Ανακλήσιμες βιομετρικές ταυτότητες για χρήση σε περιβάλλοντα χώρο διάχυτης νοημοσύνης) κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και της εταιρείας ασφάλειας G4S Telematix Α.Ε.
Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ έχει στόχο να αναπτύξει μία μέθοδο «πολυτροπικής βιομετρίας», που θα εξεταστεί πειραματικά ως εναλλακτικό και συμπληρωματικό σύστημα ασφάλειας στις συνήθεις βιομετρικές πρακτικές, που είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα, η ιριδοσκόπηση, η γεωμετρία του προσώπου.
Για την ακριβέστερη αξιοποίηση συστημάτων ελέγχου, θα καταγράφονται πλέον διάφορα χαρακτηριστικά του ατόμου που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και ως αντιδράσεις του σε εξωτερικά ερεθίσματα. Η «βιομετρική υπογραφή» που θα είναι μοναδική για κάθε άτομο, θα προκύπτει από στατικά και δυναμικά χαρακτηριστικά του προσώπου, τον τρόπο βαδίσματος, σε συνδυασμό με φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά της εξωτερικής του εμφάνισης.

Έρχεται η «Βιοταυτότητα» για την αναγνώριση κάθε ατόμου
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Επιστροφή 2 ενοικίων σε γιατρούς και νοσηλευτές που ζουν στην περιφέρεια
Ιατρικό Πάρκο από LAMDA και Ιατρικό Αθηνών
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΙΒ και Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Ψηφιακής Υγείας
ΣΦΕΕ: Νέα μελέτη για τη φαρμακευτική πολιτική
ΠΟΥ: Μελέτη επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ εμβολιασμού και αυτισμού







Comments (0)