Στη δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου ο Ανδρέας μετά τη νέα απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για αντικατάσταση του από τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Όπως αναφέρει, η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας “αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό”.
Κατά τον κ. Γιαννόπουλο, η ηγεσία του Αριστοτέλους αγνόησε επίσης, με γνώμονα την “εμμονική στάση της” στο πρόσωπό του, το επιστημονικό του πεδίο και τη διάθεσή του να συμβάλλει “στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας”, όπως αναφέρει.
Έτσι, χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, επιφυλασσόμενος και κάθε άλλης νόμιμης αντίδρασής, “καθώς θίγονται ευθέως η αξιοπρέπειά μου, η ηθική μου αλλά και η νομική πλευρά ζητημάτων”. Εμφανίζεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί την επιστημονική και πολιτική του υπόσταση. Όπως υποστηρίζει στα αδιέξοδά της πολιτικής ηγεσία του Υπουργέιου και στην αντισυνταγματική της συμπεριφορά, η απάντησή του θα είναι και πάλι θεσμική.
“Στη παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με λύπη μου διαπιστώνω ότι της περισσεύουν μόνο οι κραυγές και της λείπει το θάρρος. Την βαθύτατα προσβλητική και αντιθεσμική συμπεριφορά της, την παραδίδω στην κρίση της κοινωνίας, αλλά και του Πρωθυπουργού, επί των ημερών του οποίου τοποθετήθηκα στην τιμητική αυτή θέση”, καταλήγει.
Ημέρα της μαρμότας
Η υπόθεση διορισμού προέδρου στο ΚΕΕΛΠΝΟ θυμίζει, πάντως, την “ημέρα της μαρμότας”, την ταινία όπου ο πρωταγωνιστής ζουσε κάθε ημέρα, την ιδια ημέρα.
Ο κ. Γιαννόπουλος είχε επιστρέψει για μερικές ημέρες στη θέση του, καθώς το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διαδικασία με την οποία αντικαστάθηκε από τον Θ. Ρόζενμπεργκ, την πρώτη φορά. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο είχε αποφασίσει πως η Αριστοτέλους όφειλε πρώτα να καλέσει σε απολογία τον κ. Γιαννόπουλο, πριν προχωρήσει στην αντικατάσταση του.
Έτσι, αφού το Υπουργειο Υγείας κίνησε τη διαδικασία της απολογίας και ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος κατέθεσε το σχετικό υπόμνημα, εξέδωσε απόφαση (επισυνάπτεται) με την οποία ορίζεται ως μέλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής της ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σε αντικατάσταση του Γιαννόπουλου Αθανασίου. Αναπληρωτής.
Η θητεία του κ. Ρόζενμπεργκ λήγει στις 10-03-2017, μαζί με τη λήξη της θητείας και των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου.
Παράλληλα, το Υπουργέιο εξέδωσε και απόφαση (επισυνάπτεται) με την οποία ορίζει στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ τους:
α. τον Αλέξιο Μπένο, καθηγητή υγιεινής, κοινωνικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως Αντιπρόεδρο, σε αντικατάσταση του Γιαννάκη Ιωάννη, με αναπληρωτή του τον Αντώνιο Κούρτη, διδάκτορα κοινωνικής ιατρικής, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, σε αντικατάσταση της Αγγελοπούλου Νίκης.
β. την Μαρία Καντζανού, ιατρό βιοπαθολόγο, επίκουρη καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αντικατάσταση του Μπίτα Δημητρίου, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Παπαρίζο , με ιατρό δερματολόγο- αφροδισιολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» σε αντικατάσταση του Ιωαννίδη Κωνσταντίνου. Ο διορισμός όλων ισχύει αναδρομικά από το Μάιο.
ΚΕΕΛΠΝΟ_Γιαννόπουλος
ΚΕΕΛΠΝΟ_Μελη ΔΣ
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ