Το 2013, μετά από πολυετή αγώνα, οι γιατροί του ΠΕΔΥ πέτυχαν την έκδοση τελεσίδικης απόφασης (966/2013) του Αρείου Πάγου, με την οποία επιδικάζονταν υπέρ τους ποσά που αφορούσαν στο Νοσοκομειακό Επίδομα. Η εφαρμογή της απόφασης αυτής έμεινε όμως στα μισά…
Ο ΕΟΠΥΥ, αν και αποζημίωσε τους γιατρούς που απολύθηκαν με τον νόμο 4238/2014, δεν έκανε το ίδιο με τους γιατρούς που εργάζονται σήμερα στο ΠΕΔΥ. Όπως εξηγεί στο Virus ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιστημονικού – Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) ΠΕΔΥ, δόθηκε μόνο η πρώτη δόση.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής, η Ομοσπονδία ανακίνησε πέρυσι το φθινόπωρο το θέμα, στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία στον Πρόεδρο του Οργανισμού, ζητώντας να εκτελέσει την αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου.
Σύμφωνα όμως με τον κο Ψυχάρη, απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία. «Ήδη με την άρνηση του κ. Σ. Μπερσίμη δημιουργείται πολιτικό ζήτημα μείζονος σημασίας, γιατί παραβιάζει την έννοια του Κράτους Δικαίου και Νόμιμης Δράσης της Διοίκησης» αναφέρει σχετικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κωλυσιεργία οφείλεται στη διαμάχη μεταξύ ΕΟΠΥΥ και αρμόδιας ΥΠΕ, για το ποιος πρέπει να πληρώσει το ποσό που έχει επιδικαστεί. Για την ιστορία του πράγματος, το νοσοκομειακό επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ μηνιαίως για κάθε ενάγοντα. Σύμφωνα με το ΓΓ της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ, Π. Γαβρά, συνολικά οφείλονται περίπου 10.000 ευρώ σε κάθε γιατρό.
Για την Ομοσπονδία, πάντως, το ζήτημα είναι η λύση να δοθεί άμεσα και την ευθύνη να αναλάβει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ