Το 16,5% των ζευγαριών στην Ελλάδα έχουν προβλήματα τεκνοποίησης και από αυτά, το 20% είναι «ανεξήγητης αιτιολογίας». Αυτό υπογράμμισαν οι επιστήμονες στο πλαίσιο του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 300 ομιλητές.
Στην εκδήλωση ενημέρωσης άτεκνων ζευγαριών για τα αίτια, τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ο καθηγητής Μαιευτικής, Γεώργ. Πάντος, τόνισε ότι στο 30%-40% των γυναικών με προβλήματα υπογονιμότητας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ινομυωμάτων. «Σήμερα, με την ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας της λαπαροσκοπικής ή υστεροσκοπικής χειρουργικής, με ελάχιστο τραύμα και πόνο, οι γυναίκες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά επιτυχώς, διευκολύνοντας την τεκνοποίηση πριν προχωρήσουν στην εξωσωματική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διαβαλκανικού.
Όπως υπογράμμισε ο ειδικός σε θέματα εξωσωματικής, Κώστας Πάντος, στη χώρα μας υπάρχει πολύ υψηλή εξειδίκευση στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής, ώστε να διενεργούνται εξωσωματικές με εξαιρετική επιτυχία και ασφάλεια για τη μέλλουσα μητέρα και το έμβρυο. Για τους παραπάνω λόγους, άτεκνα ζευγάρια από 32 χώρες του κόσμου εμπιστεύονται τους Έλληνες ιατρούς, επωφελούμενα παράλληλα από το σημαντικά χαμηλότερο κόστος έναντι άλλων χωρών της Ε.Ε και το θεσμικό πλαίσιο για τις εξωσωματικές.
Βέβαια, σημαντικό τμήμα του συνεδρίου αφορούσε στην ανάπτυξη και χρήση στην Ελλάδα των νέων τεχνολογιών στην ιατρική και η υψηλού επιπέδου εξειδίκευση των Ελλήνων ιατρών,που έθεσαν τις βάσεις για την δημιουργία ρεύματος ιατρικού τουρισμού στην χώρα, με την τόνωση της Εθνικής οικονομίας, σύμφωνα με τους ομιλητές.
«Ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, στα νοσοκομεία του οποίου εντάσσεται και το Ιατρικό Διαβαλκανικό, είναι ο πρωτοπόρος τόσο στην απόκτηση και χρήση νέων τεχνολογιών όσο και στον τομέα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρός του, Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο οποίος ιδιαίτερα τόνισε ότι παρά την οικονομική χρήση στη χώρα μας, ο Όμιλος του Ιατρικού θα συνεχίσει να πρωτοπορεί, ώστε οι Έλληνες να μη χρειάζεται να πηγαίνουν σε άλλες χώρες για να τους παρασχεθούν οι οποιεσδήποτε ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες.
Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με τον οποίο η ενθάρρυνση του ιατρικού τουρισμού αποτελεί στόχο της κυβέρνησης. Μάλιστα, υποστήριξε ότι προωθούνται προς ψήφιση, μέχρι το Σεπτέμβριο, διατάξεις με τις οποίες αντιμετωπίζονται γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την προσέλκυση ξένων ασθενών.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε τελετή αδελφοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και της αντίστοιχης της Ρουμανίας.
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ