«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» μοιάζει να τηρούν οι Γιατροί σε ότι αφορά στη θεσμοθέτηση ανώτατων ορίων στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προσέφυγε στο ΣτΕ εναντίον του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων, για δεύτερη φορά. Στην πρώτη προσφυγή εναντίον της αρχικής μορφής του μέτρου είχε δικαιωθεί πλήρως, αναγκάζοντας τον τότε Υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη να προχωρήσει σε αναμόρφωση του πλαισίου του πλαφόν.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο ΠΙΣ προωθεί το μηνιαίο πλαφόν ανά πάροχο και ανά περιφέρεια, για τον έλεγχο της δαπάνης των εργαστηριακών και διαγνωστικών κέντρων, θέτοντας το στα στελέχη του Υπουργείου Υγείας σε κάθε συνάντηση ή επικοινωνία. Στόχος, σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΙΣ, η κατάργηση claw back και rebate.
Η εφαρμογή του πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, που υπολογίζεται βάσει των αντίστοιχων περσινών στοιχείων, σημαίνει ότι με τη συμπλήρωση του, ο πάροχος θα σταματάει να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες και ο ασφαλισμένος θα πρέπει είτε να τις πληρώσει από την τσέπη του ή να αναζητήσει διαγνωστικό κέντρο που έχει περιθώριο.
Η στάση αυτή του Συλλόγου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Διαγνωστικών Κέντρων (όχι όμως των εργαστηριακών γιατρών), βλέποντας ιδιοτελή συμφέροντα πίσω από τις θέσεις των Γιατρών.
Μονά-ζυγά τα θέλουν οι γιατροί
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Υποχρεωτική καταχώρηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο από 1η Σεπτεμβρίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Παραίτηση προσωπικού ιατρού: Ο Παναγιώτης Χούπας καταγγέλλει ασυνέπεια και αδιαφάνεια στον θεσμό
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών















Comments (0)