Περίπου 1,4 δις άνθρωποι σε όλο τον κόμο δεν πετυχαίνουν τα συνιστώμενα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, όπως έδειξε έρευνα, που πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet Global Health και βρέθηκε ότι σεν έχει σημειωθεί βελτίωση στα παγκόσμια επίπεδα φυσικής δραστηριότητας από το 2001!
Η έρευνα έδειξε ότι πάνω από το 25% των ενηλίκων παγκοσμίως δεν πληρούν τα συνιστώμενα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας: τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας άσκησης ή 75 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα αυτά έχουν αυξημένο κίνδυνο για να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνους και άνοια!
Οι ερευνητές βρήκαν τα υψηλότερα ποσοστά ανεπαρκούς σωματικής δραστηριότητας το 2016 μεταξύ ενηλίκων στην Αμερικανική Σαμόα, το Ιράκ, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία. Επίσης, το 40% των ενηλίκων στις ΗΠΑ, το 36% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 14% στην Κίνα, δεν ασκούνται αρκετά ώστε να παραμένουν υγιείς.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα χαμηλής φυσικής δραστηριότητας ήταν περισσότερο από διπλάσια σε χώρες υψηλού εισοδήματος σε σύγκριση με τα φτωχότερα έθνη και αυξήθηκαν κατά 5% στις πλουσιότερες χώρες από το 2001 έως το 2016.
Σε πλουσιότερες χώρες, σύμφωνα με τους ερευνητές, η μετάβαση προς καθιστικές θέσεις εργασίας καθώς και καθιστικές μορφές αναψυχής και μεταφοράς θα μπορούσε να εξηγήσει τα υψηλότερα επίπεδα αδράνειας. Στις λιγότερο ευημερούσες χώρες, οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο δραστήριοι στην εργασία και στις μεταφορές.
Οι ερευνητές ζητούν από τις κυβερνήσεις να λάβουν υπόψη αυτές τις αλλαγές και να δημιουργήσουν υποδομές, που προωθούν το περπάτημα και το ποδήλατο για τις μεταφορές και το μαζικό αθλητισμό και την αναψυχή.
Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr & Pharma Health Business magazine
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ