H ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία και τη σημασία της ένταξής τους στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη βρέθηκε στο επίκεντρο της τριήμερης πρωτοβουλίας «Ταιριάζουμε στην Αίγινα».
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και το Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας και τη χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Teva.
Η πρωτοβουλία δράσης, που έχει γίνει πλέον θεσμός, πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στην Αίγινα και πλέον ταξιδεύει προς το Φάληρο.
Στην Αίγινα, το πρόγραμμα την πρώτη ημέρα περιείχε μουσικοχορευτικά δρώμενα, έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του ΓΕΛ Αίγινας με τίτλο “Μια εικόνα, χίλιες λέξεις”, τη θεατρική παράσταση “Το χαρούμενο λιβάδι” και μουσική από το συγκρότημα “Jazz Ensemble”. Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με Zumba και ακολούθησε “Eργαστήρι Aνακύκλωσης”, όπου με χάρτινες γιρλάντες και βαρκούλες στολίστηκε το λιμάνι, ενώ το απόγευμα διοργανώθηκε “Εργαστήρι Πηλού” και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζωγραφικής με τίτλο “Μοιάζει η ζωή με ζωγραφιά”, κλείνοντας με τη μουσική συντροφιά των Radiomix. Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε Αγώνας Δρόμου με τη συμμετοχή παιδιών, μαμάδων, επισκεπτών και ατόμων με Αναπηρία, οι οποίοι, όλοι μαζί, έτρεξαν για την ελπίδα ενός κόσμου που δεν χωρά προκαταλήψεις.
«Η αποδοχή της αναπηρίας αλλά και κάθε μορφής διαφορετικότητας σε μια κοινωνία χτίζεται στην παιδική ηλικία. Αυτό επεδίωξαν να πετύχουν με τις δράσεις τους στην Αίγινα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και είναι τιμή για την Teva που μας επέλεξαν ως συνοδοιπόρους σε αυτή την παραδειγματική προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια. Αίγινα ευχαριστούμε και καλή συνέχεια! Επόμενος σταθμός το Παλαιό Φάληρο!», δήλωσε χαρακτηριστικά η Corporate & Public Affairs Manager της Teva Hellas, Ιωάννα Καρώνη.