Η AstraZeneca, η οποία στις αρχές του έτους απέρριψε μια πρόταση εξαγοράς από την αμερικανική Pfizer Inc., ανακοίνωσε ότι η επιχειρηματική στρατηγική της εξελίσσεται για να γίνει πιο βιώσιμη και κερδοφόρα.
«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των εν δυνάμει φαρμάκων μας σε αυτή την σειρά προϊόντων από το 2012 και είμαστε σε τροχιά ώστε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη μέχρι το 2017», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Pascal Soriot.
«Ενισχυμένη από ένα πολύ συναρπαστικό χαρτοφυλάκιο των νέων προϊόντων, η ογκολογία πρόκειται να γίνει η έκτη πλατφόρμα ανάπτυξης της AstraZeneca και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των προσπαθειών μας για να δημιουργήσουμε φάρμακα που θα αλλάζουν τη ζωή των ασθενών, καθώς και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», όπως πρόσθεσε.
Ετήσια έσοδα 45 δισ. δολ. προβλέπει η AstraZeneca έως το 2023
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Προσωρινή Διοίκηση στον ΠΙΣ: Η νέα σύνθεση και οι στόχοι
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Από… Σεπτέμβριο η συνέχιση του προγράμματος παχυσαρκίας















Comments (0)