Skip to content

Υπ. Συμβούλιο: Προτεραιότητα στο Ν/Σ Υγείας

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Ψηλά στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα ήταν το νομοσχέδιο για την Δημόσια Υγεία σχετικά με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης».

Παρουσία του πρωθυπουργού συζητήθηκε το εν λόγω νομοσχέδιο που εστιάζει στην πρόληψη.

Ο κ. Μητσοτάκης  εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο πρέπει να έχει στόχευση  σε τέσσερις βασικούς κανόνες, όπως είναι η υγιεινή διατροφή, ο έλεγχος του βάρους, η αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ και συστηματική άθληση.

Κατόπιν του αντικαπνιστικού νόμου, το νομοσχέδιο του Βασίλη Κικίλια  θέτει στο μικροσκόπιο  τον τρόπο ζωής των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, προλαμβάνοντας τις συνέπειες κακών συνηθειών καθώς ακόμη θέτει τον άξονα για την διασύνδεση  των υπηρεσιών Υγείας.

Την υστέρηση σε ζητήματα πρόληψης έρχεται να καλύψει, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το νομοσχέδιο  εντοπίζοντας  τον προαναφερόμενο τρόπο ζωής ως τις συχνότερες αιτίες νοσηρότητας και θνησιμότητας, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, τα νεοπλάσματα, αλλά και ο σακχαρώδης διαβήτης και η παιδική παχυσαρκία, στην οποία η Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

νομοσχέδιο για τη Δημόσια ΥγείαΠρόληψηυπουργικό συμβούλιο

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ενημέρωση Κοντοζαμάνη για το Κ.Υ. Σαμοθράκης
Φ.Σ.Α. και ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις φαρμάκων

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top