Οι μισοί Έλληνες αναζητούν πληροφορίες διαδικτυακά για την υγεία τους πολύ πριν την υγειονομική κρίση, ενώ μεγάλος εμφανίζεται και ο αριθμός των χρηστών που κάνουν ανάλογες αναζητήσεις παγκοσμίως.
Δεν πρόκειται για τωρινό φαινόμενο, σύμφωνα με ευρωπαϊκά στοιχεία, αφού κατά τη διάρκεια του 2019 50% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, ηλικίας 16-74 ετών, αναζήτησε πληροφορίες για θέματα υγείας στον παγκόσμιο ιστό.
Τα βήματα των υπόλοιπων Ευρωπαίων ακολουθούν οι Έλληνες, αφού στην γηραιά ήπειρο το ποσοστό των πολιτών που αναζητούν ηλεκτρονικά ιατρικές πληροφορίες ανέρχεται στο 53%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό σημείωσε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη διετία και τετραετία (47% των πολιτών).
Σε βάθος δεκαετίας το ποσοστό των πολιτών, το 22% των Ελλήνων χρηστών αναζήτησε online πληροφορίες για ιατρικά θέματα το 2010.
Επίσης και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι το 2018 εμφάνιζαν χαμηλότερο ποσοστό (51%) όσο έκαναν διαδικτυακή έρευνα για ιατρικά ζητήματα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πριν 10 χρόνια έφθαν μόλις το 34% χρηστών στην Ευρώπη.
Τα σκήπτρα επί του θέματος, σύμφωνα με την επίσημη ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, τα «κρατά» η Φινλανδία, η οποία καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών, που ψάχνουν στο Internet στοιχεία για ιατρικά θέματα. Κατά την προηγούμενη χρονιά το 76% των Φιλανδών χρηστών αναζητούσε στον παγκόσμιο ιστό ιατρικά θέματα.
Το παράδειγμά τους ακολουθούν οι Ολλανδοί με 74%, οι Κύπριοι με 69% των χρηστών, οι Δανοί βρίσκονται στα βήματά τους με 67% και οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την πέμπτη θέση με 66%.
Στον αντίποδα βρίσκονται οι διαδικτυακοί χρήστες των χωρών: Βουλγαρία (30%), Ρουμανία (31%), Ιταλία (35%), Πολωνία (47%), Λετονία και Σλοβενία (και τα 48%).
Άξιο λόγου είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, διαπιστώνεται ότι κατά την τελευταία δεκαετία, το μερίδιο των πολιτών, πληροφορίες στο διαδίκτυο για την υγεία, αναζητούν όλο και περισσότεροι χρήστες σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε..
Ωστόσο, η υψηλότερη διαπιστώνεται στην Κύπρο με επιπλέον 53 ποσοστιαίες μονάδες, έπεται η Κροατία με 37 ποσοστιαίες μονάδες , η Τσεχία με 36 και η Ελλάδα με 35 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το Λουξεμβούργο παρουσιάζει τη χαμηλότερη αύξηση με 4 ποσοστιαίες μονάδες.
πηγή: sepe.gr
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ