Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει ότι απολύσεις λόγω κινητικότητας-διαθεσιμότητας στο χώρο της υγείας δεν θα γίνουν, αλλά για πρώτη φορά δεν τις αποκλείει. Όπως ανέφερε, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εάν οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν τηρήσουν τις διαδικασίες, δεν κάνουν αιτήσεις ή αρνούνται να μετακινηθούν, η δέσμευση για «καμία απόλυση» παύει να ισχύει.
«Εάν οι εμπλεκόμενοι, αναφέρομαι στους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα, δεν κάνουν τις αιτήσεις εγκαίρως και κάνουν κάποιου είδους επανάσταση, ας το πούμε έτσι στις διαδικασίες του κράτους, τότε πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που τους παρασύρουν σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να τους πάρουν στο λαιμό τους», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζοντας ότι όσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και άρα στο τέλος και να απολυθούν.
Μάλιστα, δεν δίστασε να «δείξει» ως υποκινητές της στάσης αυτής κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «τα οποία γυρνάνε τα νοσοκομεία και λένε στους υπαλλήλους να μην κάνουν τις αιτήσεις για τη διαθεσιμότητα και την προτίμησή τους». Όποιος λέει αυτά στους εργαζομένους, τους παίρνει στο λαιμό του.