Αυξάνει η Bayer την προσφορά της για την απόκτηση της Monsanto Co, προκειμένου να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των σπόρων και των φυτοφαρμάκων. Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία δηλώνει πως η υψηλότερη τιμή εξαρτάται από την επίτευξη μιας «συναλλαγής μέσω διαπραγμάτευσης».
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Bayer, η οποία έχει συζητήσει μια συμφωνία με την Monsanto από τα μέσα Μαΐου, δήλωσε ότι θα πληρώσει 127,50 δολάρια ανά μετοχή για τον αμερικανικό κολοσσό, υψηλότερα από την προηγούμενη πρόταση των 125 δολαρίων ανά μετοχή.
Τα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας έχουν δηλώσει ότι η εξαγορά της Monsanto θα δημιουργήσει μια παγκόσμια εταιρεία με ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο στα φυτοφάρμακα, τοποθετημένη ώστε να βοηθήσει τους γεωργούς ανά τον κόσμο να παράγουν τρόφιμα για τον αυξανόμενο και πιο εύπορο πληθυσμό.
Ο Werner Baumann, ο οποίος ανέλαβε την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Bayer λίγες εβδομάδες προτού ξεκινήσει η προσπάθεια για την μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία θα προέβαινε η κατασκευάστρια εταιρεία της ασπιρίνης, προωθεί τη συμφωνία καθώς θέλει να συναγωνιστεί στην αγορά 100 δισ. δολαρίων για σπόρους και φυτοφάρμακα.
Ωστόσο, ο Baumann έχει δεχθεί πιέσεις από κάποιους μετόχους της Bayer, οι οποίοι έχουν ανησυχήσει για την μετατόπιση της εστίασης της Bayer μακριά από το τμήμα φαρμάκων.
Επιβεβαίωση Bayer
Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Bayer επιβεβαίωσε ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την Monsanto, σχετικά με την πρόταση εξαγοράς. Ενώ βασικοί όροι και προϋποθέσεις δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί, η Bayer θα ήταν έτοιμη για μία προσφορά της τάξης των 127,50 δολαρίων ΗΠΑ ανά μετοχή της Monsanto, μόνο εφόσον προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις προς επίτευξη συμφωνίας. Δεν μπορεί να υπάρξει διαβεβαίωση ότι τα μέρη θα συμφωνήσουν.
Η συγκεκριμένη συναλλαγή θα υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και στην πλήρωση άλλων συνήθων όρων. Οι βασικοί όροι μιας τελικής συμφωνίας πρέπει να εγκριθούν από το Εποπτικό Συμβούλιο της Bayer AG.

Αυξάνει στα 65 δισ. η Bayer την προσφορά για τη Monsanto
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής των ασθενών με Fabry στην Ευρώπη
Έναρξη διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία: Νέα εποχή πρόσβασης για τους ασθενείς
Η προκήρυξη 2Κ/2026 φέρνει τη μεγαλύτερη ενίσχυση φυσικοθεραπευτών στο ΕΣΥ εδώ και 15 χρόνια
CHAMPS και Κέντρα Πρόληψης: Ενστάσεις για τον σχεδιασμό του UNODC στην Ελλάδα
Πρώτο πανελλαδικά σε επισκέψεις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για το 2025















Comments (0)