Ειδική υπηρεσία εντοπισμού και καταπολέμησης των fake news στην υγεία δημιουργεί το υπουργείο, με σκοπό να αντμετωπίσει την παραπληροφόρηση, που εξαπλώνεται κατά κύριο λόγο στα social media με αιχμή τα εμβόλια για τον covid.
Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας σε ημερίδα για τα εμβόλια, που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Όπως είπε, η υπηρεσία θα έχει έδρα τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που θα εκδίδει σε εβδομαδιαία βάση όλα τα παραπλανητικά θέματα που θα εντοπίζει, συνοδευόμενα από έγκυρες απαντήσεις.
Η κα Αγαπηδάκη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να τεκμηριώνει ότι ο εμβολιασμός ειδικά κατά της covid συνδέεται με τον καρκίνο. Δυστυχώς, ανέφερε το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται με fake news και ήρθε η ώρα το υπουργείο Υγείας να αναλάβει δράση, προσπίζοντας τη δημόσια υγεία και το κύρος της ιατρικής.























Comments (0)