Σοβαρή ανησυχία επικρατεί στα Τρίκαλα μετά τη νοσηλεία 19χρονου φοιτητή με βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Ο νεαρός, που σπουδάζει στη Κτηνιατρική στο ΑΠΘ, παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Οι υγειονομικές αρχές έχουν ενεργοποιήσει όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την προστασία των στενών επαφών του.
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ βρίσκεται ο 19χρονος φοιτητής, με καταγωγή από την Καλαμπάκα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, που διαγνώστηκε με βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Action 24, οι γιατροί αναμένεται σήμερα να επιχειρήσουν την αποδιασωλήνωσή του, εφόσον το επιτρέψει η κλινική του εικόνα.
Σε ισχύ το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις επαφές του νεαρού
Παράλληλα, το υγειονομικό προσωπικό έχει ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου για τις στενές επαφές του 19χρονου. Όσοι ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του έχουν λάβει προληπτική χημειοπροφύλαξη, όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, ενώ το νοσοκομείο παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα.























Comments (0)