Skip to content

“Αλαλούμ” με τα ιατρικά αέρια

Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας.
Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με το πλαίσιο νόμιμης κυκλοφορίας των ιατρικών αερίων, που είναι φαρμακευτικά προϊόντα, καθώς δεν έχουν όλες οι εταιρίες παραγωγής άδεια κυκλοφορίας.

Ο τελευταίος αποσαφηνίζει πως είναι άλλο η άδεια παραγωγής και άλλο η άδεια διακίνησης. Το ίδιο πλαίσιο ισχύει και για τους περιέκτες ιατρικού αερίου (κύλινδροι αερίου, κρυογονικά δοχεία, μετακινούμενες κρυογονικές δεξαμενές κ.λ.π.).

Προς αποφυγήν φαινομένων έλλειψης των ιατρικών αερίων από δημόσια νοσοκομεία, ο ΕΟΦ καλεί όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλουν άμεσα αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας, με την κατάλληλη τεκμηρίωση, έως την 30/6/2018«Μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα δύναται να κυκλοφορήσει ιατρικό αέριο χωρίς άδεια κυκλοφορίας» προειδοποιεί.

 

δημόσια νοσοκομείαΕΟΦΙατρικά αέρια

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λήγει η παράταση για την Προκήρυξη 7Κ/2016
Στο ΣτΕ οι Φαρμακοποιοί

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top