Skip to content

Αναδρομικό έλεγχο των παραβατών ζήτησε ο Βορίδης

Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Ο υπουργός Υγείας συνοδευόταν από το γ.γ. του υπουργείου Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον νομικό σύμβουλο κ. Θ. Πλεύρη, ενώ από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ εκτός από τον πρόεδρο Τ. Κοντό και τον αντιπρόεδρο    , πήραν μέρος ο Γενικός Διευθυντής κ. Γ. Βαφειάδης και όλοι οι Διευθυντές των τμημάτων.
Ο κ. Βορίδης ζήτησε να ενημερωθεί για όλες τις πτυχές των δράσεων, που απορρέουν από το Μνημόνιο και βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η ελληνική πλευρά θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη όταν έλθουν οι εκπρόσωποι της τρόικας (αναμένονται στις 30 του μηνός).
Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Βορίδης έδειξε ενδιαφέρον για τον ιατρικό και κλινικό έλεγχο για τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μηνός.
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι ο έλεγχος οφείλει να ολοκληρωθεί και να τιμωρηθούν όσοι εκμεταλλεύτηκαν τον οργανισμό. Γι’ αυτό ζήτησε στις περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί πλασματική χρέωση υπηρεσιών (όπως σε ορισμένες ψυχιατρικές κλινικές), ο έλεγχος να επεκταθεί αναδρομικά έως και το 2007 και να καταλογιστούν τα ποσά, που χρεώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πληροφορίες του Virus αναφέρουν ότι πάντως έχει παρουσιαστεί εμπλοκή στο θέμα του ιατρικού και κλινικού ελέγχου, καθώς πριν από λίγες ημέρες οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ζήτησαν από τις ελεγκτικές εταιρείες και τις κλινικές πρόσθετα έγγραφα – χωρίς εμφανή λόγο – γεγονός που ορισμένοι εκτιμούν πως δεν είναι τίποτα άλλο από παρελκυστική τακτική.
Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι οι πρέπει μέχρι τα τέλη του έτους να προχωρήσει ο έλεγχος της νοσηλείας στις ιδιωτικές κλινικές σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, τόνισε ότι στόχος είναι ο έλεγχος να επεκταθεί και στα δημόσια νοσοκομεία. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπάρχει αύριο σύσκεψη εργασίας εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ώστε να δρομολογηθεί το θέμα.

Βορίδης ΜάκηςΕΟΠΥΥ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Άδωνις τους πήγε στο ΕΚΑΒ και η Παπακώστα τους έφερε πίσω
Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε το ζεύγος Γριβέα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top