Skip to content

Αναρμόδιος δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για το clawback στα διαγνωστικά

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζει ο κλάδος των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών μετά το Πάσχα.

Χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα φαίνεται πως ήταν η συνάντηση του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), των μεγαλύτερων Ιατρικών Συλλόγων και των φορέων του κλάδου με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, ενώ εξήγησαν στον Β. Πλαγιανάκο όλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί το clawback και η μηδενική συμμετοχή στις εξετάσεις, για μεγάλες κοινωνικές ομάδες, χωρίς την αύξηση του σχετικού κονδυλίου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε αναρμόδιος. Παρέπεμψε, δε, τους εκπροσώπους των γιατρών στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Πάντως, ο ΠΙΣ και οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών ειδικά, αναφέρθηκαν στον ορατό κίνδυνο λουκέτου για δεκάδες εργαστήρια και ιατρεία.  Εξήγησαν ότι ο κλάδος δεν μπορεί πλέον να επωμιστεί κι άλλες επιβαρύνσεις, ενώ εξετάζεται το σοβαρό ενδεχόμενο ο κλάδος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αμέσως μετά το Πάσχα. Ζήτησαν, λοιπόν, ο ΕΟΠΥΥ να καλύπτει τη συμμετοχή των ασθενών σε εξετάσεις με μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή, όπως άλλωστε πράττει για το φάρμακο.

«Το νέο ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο των Ιατρικών Συλλόγων και Ιατρικών Ενώσεων –  Φορέων είναι αποφασισμένο να προασπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο την οικονομική επιβίωση και την επιστημονική αυτοτέλεια των ελευθεροεπαγγελματιών εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακώνιατρών», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΙΣ.

clawbackΔιαγνωστικά ΚέντραΕργαστηριακοί ΓιατροίΚλινικοεργαστηριακοί γιατροίΠΙΣ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καθαρίστριες κατά Πολάκη
Έρευνα για τις ελλείψεις ξεκινά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...