Ακάλυπτο αναμένεται να μείνει ένα σημαντικό κομμάτι των αναγκών των ασφαλισμένων μετά την εφαρμογή του πλαφόν, όπως εκτιμούν οι Γιατροί της Πάτρας, καθώς το πλαφόν που τέθηκε ανά εργαστηριακή μονάδα ή κλινικοεργαστηριακό ιατρό το μήνα αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 της σημερινής ζήτησης υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα.
Έτσι, ένα μικρό μέρος των εξετάσεων και ιατρικών πράξεων θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες παρόχους, ενώ για τις υπόλοιπες θα εκδίδεται ένα νέο ειδικό παραπεμπτικό που θα φέρει τη φράση «δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτη πάροχο». Όπως εξηγεί ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, τότε, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται σε δημόσιες δομές, δηλαδή του ΠΕΔΥ ή του ΕΣΥ, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσουν από την τσέπη τους στο ιδιωτικό τομέα ή να καλέσουν για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ και να επιδοθούν στην αναζήτηση άλλου συνεργαζόμενου ιδιωτικού ιατρείου ή εργαστηρίου, που δεν έχει ξεπεράσει το πλαφόν.
Εν τω μεταξύ, ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και η ΥΠΕΔΥΦΚΑ θα πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους για κρούσματα χρέωσης σε ατομικό βιβλιάριο ΕΟΠΥΥ για κάλυψη άλλων ανασφάλιστων πολιτών ή μη καλυπτόμενων εξετάσεων.
Ανεπαρκές το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα: Έκθεση-ορόσημο για τις υγειονομικές απειλές
Mε 160 αιτήματα η πρώτη ημέρα για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον θάνατο ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας
Ανάλυση οφειλών του Δημοσίου ανά φορέα τον Δεκέμβριο 2025: Πρωταθλητές τα δημόσια νοσοκομεία















Comments (0)