«Πόρτα» έφαγαν νέοι ασθενείς με καρκίνο από το Νοσοκομείο Βόλου, που τους παρέπεμψε σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα!
Την αδιανόητη είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο ίδιος ο Διοικητής, Ματθαίος Δραμητινός, μιλώντας για μια αναγκαστική απόφαση η οποία οφείλεται στην οικονομική αδυναμία του νοσηλευτικού ιδρύματος.
«Τα λέω αυτά με πλήρη συντριβή. Δεν μπορώ όμως να ταΐσω με ένα μήλο 100.000 ανθρώπους. Αν συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε νέους ασθενείς, τον Ιούνιο του 2017 το Νοσοκομείο Βόλου δεν θα είχε χρήματα ούτε για ασπιρίνες» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δραμητινός, «αδειάζοντας» τον Π. Πολάκη ο οποίος ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ έχει πλεόνασμα (εδώ).
Όπως εξήγησε ο κος Δραμητινός, το νοσοκομείο σύμφωνα με όλους τους μετρήσιμους δείκτες αγγίζει το 145% των δυνατοτήτων του. «Δεν διαθέτουμε ογκολογική κλινική, παρά μόνο 2 ογκολόγους (έναν μόνιμο κι έναν επικουρικό), καθώς και μία μονάδα χημειοθεραπείας με 4 νοσηλεύτριες, που εξυπηρετούν 400 περιστατικά το μήνα» σημείωσε σχετικά.
Επιπλέον πρόβλημα αποτελεί η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, το 50% της οποίας αφορά στα φάρμακα χημειοθεραπείας. «Φέτος πήραμε περισσότερα χρήματα από το υπουργείου, όμως το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι δαπάνες αυτές ξέφυγαν. Το Μάρτιο του 2017 η δαπάνη για φάρμακα χημειοθεραπείας ανήλθε σε 314.000 ευρώ έναντι 180.000 ευρώ πέρυσι» τόνισε ο Διοικητής.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Αριστοτέλους, στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου προβλέπεται η δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται εντός του 2017 να προκηρυχθεί η θέση 1ός ογκολόγου. Επίσης, χάρη σε δωρεά ιδιώτη έχουν ξεκινήσει ορισμένες επεκτάσεις στο Τμήμα Χημειοθεραπείας.
«Ελπίζω να έχω καλά νέα από το Σεπτέμβριο του 2017» λέει ο κος Δραμητινός, ο οποίος έχει υποβάλλει αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου του στο Υπουργείο Υγείας κι έχει ενημερώσει σχετικά την 5η Υγειονομική Περιφέρεια.
Ο καρκίνος όμως δεν περιμένει…
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση. Πράγματι πολλές φορές έχουμε δει νοσοκομεία να διώχνουν χρόνιους ασθενείς, γιατί δεν έχουν φάρμακα. Είναι, άλλωστε, ένα θέμα το οποίο έχουμε αναδείξει (π.χ. Παίδων Αγία Σοφία, Λαϊκό, κ.ά.). Πάντα, όμως, οι ελλείψεις είναι περιστασιακές και κρατούν 2-3 εβδομάδες το πολύ. Χωρίς αυτό βέβαια να υποβιβάζει τη σοβαρότητα του προβλήματος. Φυσικά και μία ημέρα να λείψει ένα φάρμακο, αποτελεί θέμα. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για καρκινοπαθή, που κάθε στιγμή μετράει. Η ιδιαιτερότητα στην περίπτωση του Βόλου, είναι ότι ο Διοικητής έδιωξε εντελώς τους εν λόγω ασθενείς, χωρίς να τους δώσει καν μια ημερομηνία κατά την οποία εκτιμά ότι η ρευστότητα και άρα και οι προμήθειες θα έχουν αποκατασταθεί. Μάλιστα, ο ίδιος κατήγγειλε ότι το νοσοκομείο είναι σε οριακή κατάσταση, τόσο από φάρμακα όσο και από προσωπικό. Κάτι το οποίο δεν είναι σύνηθες να ομολογείται, και με τόση με ευθύτητα, από τις προϊστάμενες αρχές. Εξ ού και η χρήση της λέξης “ανήκουστο” στον τίτλο. Εάν στο μέλλον έχετε σχετική πληροφόρηση για νοσοκομείο που κινήθηκε αναλόγως ή που έχει σχετική έλλειψη φαρμάκων, πολύ ευχαρίστως να το αναδείξουμε.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ