Skip to content

Ανοίγει ο διάλογος για το νέο ΕΟΠΥΥ

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Ά. Γεωργιάδης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία κατέθεσε τις εκθέσεις δύο επιτροπών για το μέλλον της ΠΦΥ, μέσα από το διάλογο θα αποφασιστεί το νέο μοντέλο του ΕΟΠΥΥ.
Εάν, δηλαδή, ο Οργανισμός θα είναι μόνο αγοραστής ή και πάροχος υπηρεσιών υγείας, ενώ ο τρόπος με τον οποίο το σχέδιο θα υλοποιηθεί θα αποφασιστεί έως τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα χρειαστεί ειδική νομοθετική ρύθμιση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κυρίως επειδή θα αναμένεται εργαζόμενοι να τεθούν σε κινητικότητα και η μετάβαση στο νέο σχήμα να πραγματοποιηθεί άμεσα.

«Δική μας δέσμευση είναι να εξελιχθεί ένας εξαντλητικός διάλογος, χωρίς αιφνιδιασμούς, με όλους και με τελικό στόχο μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» τόνισε και ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας.

Υπέρ της διαμόρφωσης ενός ενιαίου πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκος, καθώς και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κινητικότητα, που, όπως είπαν, σημαίνει απολύσεις, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στο μέτρο του οικογενειακού γιατρού.

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα η πρωτοβάθμια περίθαλψη εξέφρασαν οι βουλευτές Δ. Στρατούλης και Α. Ξανθός, ξεκαθαρίζοντας τη διαφωνία τους στα εργασιακά θέματα και την κινητικότητα, όπως προωθούνται από την κυβέρνηση.

 

ΕΟΠΥΥΠΦΥ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

150 χρόνια Bayer
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top