Skip to content

Αντιδράσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου στις δηλώσεις του Γεωργιάδη

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στον Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το Νοσοκομείο της Ρόδου. Ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αντικρούει τις τοποθετήσεις του υπουργού και επισημαίνει τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του υπουργού περί μη παραίτησης των γιατρών από τις Παθολογικές Κλινικές και τη Νευροχειρουργική Κλινική. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι παραιτήσεις δεν έχουν ανακληθεί, αλλά έχουν ζητήσει από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσουν σε προκηρύξεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών σε ιατρικό προσωπικό.

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού

Η ανακοίνωση των γιατρών επισημαίνει ότι η κάλυψη των οργανικών θέσεων των γιατρών ανέρχεται μόλις στο 55%, ενώ αντίστοιχα σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι η προσμέτρηση των ειδικευομένων γιατρών δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις σχετικά με την πραγματική κατάσταση του νοσοκομείου.

Καταγγελίες για παράνομες εφημερίες

Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι οι ολιγάριθμοι γιατροί καλούνται να καλύψουν όλο τον μήνα τις Κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου, χωρίς να πληρώνονται για τις επιπλέον εφημερίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν παρανομούν οι γιατροί, αλλά η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία δεν καταβάλλει τις δεδουλευμένες εφημερίες και αρνείται τη χορήγηση νόμιμων αδειών στους γιατρούς που τις ζητούν.

Κριτική στη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Οι γιατροί στρέφονται κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο από τον Μάιο του 2024, γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία του ιδρύματος. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι ο κ. Σοκορέλος, που εκτελεί καθήκοντα αναπληρωτή διοικητή, δεν έχει διοριστεί επισήμως, ενώ παράλληλα ασκεί χρέη διευθυντή Ορθοπαιδικής και διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ο  υπουργός Υγείας είχε υποστηρίξει ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου διαθέτει 13 περισσότερους γιατρούς σε σύγκριση με το 2019 και ότι οι παραιτήσεις των νευροχειρουργών δεν ήταν επίσημες, αλλά προφορικές. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει ήδη βρεθεί Έλληνας νευροχειρουργός από το εξωτερικό, ο οποίος θα μεταβεί στη Ρόδο τις επόμενες ημέρες.
Η αντιπαράθεση συνεχίζεται, με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς να ζητούν άμεσες λύσεις για την υποστελέχωση και τις συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο.

Παραιτήσεις ΙατρώνΣύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών ΡόδουΥποστελέχωση

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top