Skip to content

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στις συστάσεις του ΟΟΣΑ

Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας.
Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.

Σε «πολεμική» ετοιμότητα βρίσκεται ο φαρμακευτικός κλάδος ενόψει των αλλαγών που φέρνει «εργαλειοθήκη 3» του ΟΟΣΑ (εδώ).

Το θέμα θίγει σε επιστολή που απέστειλε προς το Υπουργείο Υγείας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή τόσο την επίσημη κατάθεση των προτάσεων των τεχνοκρατών όσο και την παραμονή στην ηγεσία της Αριστοτέλους του δίδυμου Ξανθού-Πολάκη.

«Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, φαίνεται να υπάρχουν σημεία που μπορεί να δημιουργήσουν τριβές με τον φαρμακευτικό κλάδο» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος απορρίπτει τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη 3» ως απαράδεκτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου η νέα δέσμη προτάσεων θα αποδειχθεί εξίσου αναποτελεσματική και ανεφάρμοστη, όπως και οι προηγούμενες.

«Εξάλλου  ο ίδιος ο  ΟΟΣΑ, από το 2004 παραδέχεται ότι στην  αναμόρφωση του κανονισμού για τα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό και τα φαρμακεία στη Γερμανία “οι περιορισμοί στην ιδιοκτησία συντελούν στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών δομών για κάποιες φαρμακευτικές υπηρεσίες» αναφέρει σχετικά ο κος Λουράντος. «Βέβαια οι ελληνικές κυβερνήσεις υιοθέτησαν ως πανάκεια τις δύο προηγούμενες εργαλειοθήκες που ανέφεραν κατά κόρον μέτρα περί δήθεν απελευθερώσεων και  ανταγωνισμού και θεώρησαν ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά και όλα θα πήγαιναν καλά. Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να βυθίζεται στην ύφεση και την ανέχεια» προσθέτει.

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΠΦΣ επανέρχεται σε μία σειρά ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στον κλάδο, υπενθυμίζοντας ότι έχει καταθέσει στην Αριστοτέλους 11 φακέλους από τις αρχές του καλοκαιριού για τους οποίους εξακολουθεί να μην έχει πάρει απάντηση (εδώ).

 

Εργαλειοθήκη ΟΟΣΑΠΦΣ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έρχεται νέα “εργαλειοθήκη” του ΟΟΣΑ. Τι αλλαγές φέρνει στο Φάρμακο
ΚΕΕΛΠΝΟ: Σωρεία παρατυπιών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top