Skip to content

Τα αντισυλληπτικά προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου!

Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Οι γυναίκες που έχουν λάβει αντισυλληπτικά φαίνεται ότι έχουν μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν ορισμένες μορφές καρκίνου για χρονικό διάστημα έως και 30 χρόνια!

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα από το πανεπιστήμιο του Αμπερντήν, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό American Journal of Obstetrics and Gynaecology. Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από τη μεγαλύτερη σε εξέλιξη έρευνα (Oral Contraception Study), η οποία ξεκίνησε το 1968 από το Βασιλικό Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής.

Όπως έδειξε η ανάλυση των δεδομένων, η λήψη των αντισυλληπτικών συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, του ενδομητρίου και ωοθηκών. Και πως η προστασία αυτή μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 30 χρόνια μετά τη διακοπή χρήσης των αντισυλληπτικών!

«Τα ευρήματά μας δεν σημαίνουν ότι οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν το χάπι ως προστατευτικό μέτρο έναντι του καρκίνου, καθώς γνωρίζουμε ότι ένα μικρό μέρος των γυναικών εμφανίζουν επιπλοκές στην υγεία τους λόγω του χαπιού. Τελικά, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται εξατομικευμένα», σημειώνει η καθηγήτρια Helen Stokes-Lampard, πρόεδρος του κολλεγίου.

 

Αντισυλληπτικάγυναικεία πρόληψηΚαρκίνος

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η πραγματική οικονομική κατάσταση των Νοσοκομείων τα έτη 2013-15 ( Ισολογισμoί)*
Κορυφαία επωνυμία στις υπηρεσίες υγείας ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top